Tikkende tijdbom: Oplaadbare fietsbatterij ontketent nachtelijke inferno in Jabbeke

Jabbeke, Woudweg naar Loppem – 18 september 2023, 02:38u

Een moment verandert het leven

In de rustige nacht van 18 september kreeg de serene Woudweg in Jabbeke onverwacht een andere wending. De brandweer arriveerde spoedig op locatie na een melding van brand in een woning. Al snel werd duidelijk dat de oorsprong van deze laaiende vlammen zich in de garage bevond. De gevolgen van een schijnbaar onschuldige handeling, het opladen van een fietsbatterij, lieten zich op tragische wijze zien.

Wanneer techniek faalt

De brand was ontstaan in een stekkerdoos waar een fietsbatterij zijn energie voor de komende dag wilde vergaren. De rook verspreidde zich razendsnel, waardoor de bewoner – een 50-jarige man – in de greep kwam van de verstikkende omhelzing van de rook. Gelukkig kon hij tijdig worden bevrijd en werd voor verdere zorg overgebracht naar het AZ Sint-Jansziekenhuis in Brugge. Het is een herinnering aan hoe de technologische vooruitgang soms zijn donkere zijde toont, en hoe een dagelijkse activiteit zomaar kan leiden tot een noodsituatie.

De schade beperkt, de herinnering blijft

Hoewel het vuur zich beperkte tot de garage aan de linkerzijde van het gebouw, heeft de rest van de woning wel te lijden gehad onder de rookschade. De schaduw van deze nacht zal niet enkel zichtbaar blijven in de sporen op de muren, maar ook in de harten van de bewoners, als een blijvende herinnering aan de fragiliteit van het bestaan.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be