Terug hartverwarmende kerstmarkt in Torhout !

Elsie Desmet, schepen van Noord-Zuid beleid: op zondag 18 december is iedereen opnieuw van harte welkom in het centrum van Torhout om in de kerststemming te komen. Na 2 rustige jaren is de hartverwarmende kerstmarkt terug. Met al deze warmte wordt het zeker een geslaagde kerst!

Op de Markt verwelkomen we tijdens de hartverwarmende kerstmarkt, die plaatsvindt op zondag 18 december van 14 tot 18 uur, opnieuw verschillende standhouders die zich elk afzonderlijk inzetten voor een goed doel. Kom proeven van heerlijke wafels, glühwein, warme chocomelk en zoveel meer. Misschien kan je ook nog een leuk kerstgeschenkje vinden? Ook in de Sint-Pieterskerk komt de kerstsfeer je weer tegemoet. Je kan er genieten van prachtige kerstliederen en warme initiatieven.

Wil je zelf deelnemen aan de kerstmarkt en zo je favoriete goede doel steunen? Download het inschrijvingsformulier op www.torhout.be/hartverwarmende-kerstmarkt-zoekt-goede-doelen, vul het formulier in en mail het ingevulde formulier naar noodzuid@torhout.be.

Wil je graag weten welke organisaties zich het hele jaar door inzetten voor het Zuiden? Spring dan eens binnen in het Vrijetijdshuis. Tussen 18 december en 8 januari kan je opnieuw kennismaken met het aanbod en de werking van de Torhoutse verenigingen die zich vol enthousiasme inzetten voor de ontwikkelingssamenwerking.

Maar er is meer!
Les Violettes zorgen voor een muzikaal intermezzo tijdens de kerstmarkt. De 3 charmante violisten brengen een vernieuwende combinatie van bekende en minder bekende nummers. Zij zullen om 15, 16 en 17 uur telkens een halfuurtje spelen. Mis deze unieke concerten zeker niet.

Om 18 uur wordt de kerstmarkt afgesloten met een heuse vuurshow waarin diverse vuurkunsten gedemonstreerd worden. Dé gepaste afsluiter voor deze hartverwarmende dag.

Kerstzoektocht: help je rendier Rudy om de kerstboom te versieren?
Op vrijdag 16 december wordt het startschot gegeven voor de kerstzoektocht met rendier Rudy. Rudy is het kleinste rendier van de kerstman en is op zoek naar helpers om de boom van de kerstman te versieren. Kan jij Rudy helpen? Ga langs in het Vrijetijdshuis, koop een zoekpakket voor 1 euro en ga op pad. Deze wandeling loopt tot en met zondag 8 januari door het centrum van de stad.

“De hartverwarmende kerstmarkt laat zien hoe solidair Torhout is. Ieder jaar opnieuw komen verenigingen bij ons aankloppen omdat ze een actie op poten willen zetten voor een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Dat maakt ons als lokaal bestuur alleen maar blij. Kom zeker een kijkje nemen op 18 december”, vertelt Elsie Desmet, schepen van Noord-Zuid beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *