Terug festival in De Panne

In de gloeiende hitte van juli, transformeert De Panne zich tot een vibrerend muzikaal landschap, als gastheer van twee levendige muziekfestivals.

In de gloeiende hitte van juli, transformeert De Panne zich tot een vibrerend muzikaal landschap, als gastheer van twee levendige muziekfestivals.

Het Contrast Festival, een betoverende dansfuif, ontvouwt zich op 6 en 7 juli onder de statige blik van het Leopold I-monument. Deze muzikale symfonie is een creatie van Aron Sirjacobs, de kleinzoon van Marc Sirjacobs, de vooraanstaande voorzitter van de Koninklijke Orde van de Paardevisser. Als een modern eerbetoon aan het oude ambacht, voert Contrast het ritme van het verleden naar het heden.

Aan de andere kant staat het Waves Festival, een zorgvuldig samengesteld spektakel dat belooft een regenboog van vreugde te zijn voor gezinnen. Met zijn rijkdom aan randactiviteiten, betoverende coverbands en een enorm kinderdorp, is het als een magisch eiland waar fantasieën werkelijkheid worden. Deze familiefestival gebeurt op 23 juli, op de schilderachtige locatie van Vijvers Markey in Adinkerke.

Met gemeentelijke toelagen van respectievelijk €25.000 en €20.000, vormen de festivals Contrast en Waves de nieuwste hoofdstukken in de rijke festivalgeschiedenis van De Panne. Deze kustplaats heeft al lang een hartslag die synchroon loopt met muziek, van het Seaside-festival in de jaren tachtig tot Het Festival aan Zee dat jarenlang de aandacht van het publiek wist te trekken.

Op de foto:
De architecten van deze symfonieën van geluid en kleur: Michelle Lambert, Bart Rutten (Directeur Ondernemen De Panne), Aron Sirjacobs (Contrast), Ward Richerts (Westcoast events), Jochen Raymakers (Voorzitter Visit De Panne), Stéphane Buyens (Schepen) en Kim Rohart (Ondervoorzitter Visit De Panne)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *