Studiecentrum in Kortrijk verwelkomt nieuw tijdperk

1 september 2023, 17:00 uur – Lekkerbeetstraat, Kortrijk

Kortrijkse parel in de kroon van het onderwijs

Diep in het hart van Kortrijk komt een renaissance van studentenwoningen, dankzij het nieuwste project van het Gentse Upgrade Estate. Deze vrijdag onthullen ze trots de deuren van Yum Upkot, een symbool van innovatie en sociale cohesie in het hedendaagse studentenleven.

Een thuis tussen academische muren

Het stadslandschap van Kortrijk is verrijkt met 77 kamers van Yum Upkot, waardoor het totale aantal studentenkamers in de stad in slechts drie Upkot-gebouwen op 151 komt. Hier, binnen deze moderne muren, wordt een nieuwe generatie studenten niet alleen ondergedompeld in hun academische studies, maar ook aangemoedigd om te groeien, te leren en te verbinden in zeven gemeenschappelijke keukens, een inspirerende studeerruimte en een adembenemende stadstuin. Deze groene oase, zoals beschreven door Nele Van Damme, co-CEO van Upgrade Estate, ademt leven en licht uit, waardoor het omliggende gebied een blik op een duurzamere toekomst krijgt.

Een knipoog naar het verleden, een blik op de toekomst

Niet alleen heeft Upgrade Estate een lege kantoorruimte nieuw leven ingeblazen, maar ze hebben ook eer bewezen aan de rijke geschiedenis van de stad. Met deze transformatie, vervaagt de echo van café de Middenstand’s vergane glorie niet, maar wordt nieuw leven ingeblazen in de Lange Steenstraat, waardoor het verleden harmonieus samenkomt met het heden.

De opkomst van een academisch bolwerk

De groei van Kortrijk als een toonaangevende studentenstad is onmiskenbaar. Met een gestage groei tot 15.500 studenten in recente jaren en 2.920 studentenkamers bij de aanvang van het academiejaar, weerspiegelt de stad de evolutie van het hedendaagse onderwijslandschap. Schepen Wout Maddens herinnert ons aan de gestage vraag naar kwaliteitsvolle studentenhuisvesting en benadrukt dat deze nieuwste toevoeging niet alleen groot is in aantal, maar ook in impact.

Een visie van duurzaamheid en connectie

Upgrade Estate staat niet alleen voor vastgoed, maar ook voor het bouwen van bruggen tussen mensen. Met hun duurzame benadering van ecologie, economie en samenleving, wordt deze onderneming gedreven door een verlangen naar verbinding – of het nu gaat om studenten, young professionals of groeiende KMO’s.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be