Stille getuigen van het asfalt: Zeeuwse herdenking verkeersslachtoffers

Op 1 september 2023 vindt de Zeeuwse herdenking voor verkeersslachtoffers plaats in het Topshuis op Neeltje Jans. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en Slachtofferhulp Nederland organiseren dit evenement voor nabestaanden.

Op het kruispunt van verdriet en herinnering

Op 1 september brengen wij hulde aan de Zeeuwse zielen die het leven lieten op de wegen. Neeltje Jans’ Topshuis zal zich hullen in een plechtige stilte tussen 13.30 en 17.00 uur. Deze ceremonie, een symbiose tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en Slachtofferhulp Nederland, is bedoeld als troost voor de achterblijvers.

De echo van verlies

De onverbiddelijkheid van het lot raakt elk jaar families, vrienden en geliefden. Samen met hen herdenken we de onschuldige levens die verloren gingen door de tragische grillen van het verkeer, evenals degenen die door een speling van het lot blijvend letsel opliepen.

Het hart van de herdenking

Het programma begint met een reflectiemoment om 14:30 uur. Vanaf 13:30 uur zullen de deuren openstaan voor hen die wensen te spreken, of het nu met elkaar is of met vertegenwoordigers van Slachtofferhulp Nederland. Rond 16:15 uur zal er een krans worden gelegd bij het Zeeuws monument voor verkeersslachtoffers, een moment dat geopend wordt door Gedeputeerde Harry van der Maas, voorzitter van het ROVZ.

Aanwezigheid bevestigen

Mocht u de herdenking willen bijwonen, bevestig dan uw aanwezigheid voor 25 augustus bij het ROVZ via rovz@zeeland.nl of door te bellen naar 0118-631011.

Op weg naar een veiliger Zeeland

Samen met diverse partners streeft de Provincie Zeeland naar het verbeteren van de verkeersveiligheid, een missie die wordt geleid door het ROVZ. Een verkeersongeval is niet zomaar een statistiek; het heeft een blijvende impact. Elk ongeval is er één te veel en raakt de kern van onze gemeenschap.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )