Stefans Pottery: 10 jaar passie voor ambacht

Stefans Pottery viert zijn 10-jarig bestaan met een scala aan workshops en activiteiten, en blijft een toevluchtsoord voor liefhebbers van ambachtelijk vakmanschap. Gelegen in het pittoreske Roesbrugge, biedt het atelier een inspirerende omgeving waar creativiteit en gemeenschap samenkomen. Met een focus op steengoed gebruikskeramiek en unieke glazuren, belichaamt Stefans Pottery de tijdloze schoonheid van ambachtelijke kunst.

Een decennium van toewijding aan kunst en klei

Stefans Pottery viert zijn 10-jarig bestaan en blijft trouw aan zijn missie om de liefde voor het ambacht door te geven. Met een uitgebreid aanbod aan workshops en de mogelijkheid tot overnachten in de idyllische Stefans Pottery B&B of nabijgelegen B&B’s, biedt het een unieke ervaring voor liefhebbers van keramiek.

Een erfenis van vaardigheid en volharding

In de schilderachtige omgeving van Roesbrugge aan de IJzer, heeft Stefans Pottery zijn thuis gevonden in een charmante oude schuur. Het verhaal begon echter veel eerder, toen Stefan de kneepjes van het vak leerde van Marcel Vanpoucke in Sueva, Zwevegem, in 1982. Zijn toewijding aan het ambacht ontwaakte tijdens de zondagochtenden waarop hij zijn vader vergezelde, die zijn strijd tegen alcoholverslaving aanvulde met het vormgeven van klei.

Een atelier van inspiratie

Wat begon als een persoonlijke passie, groeide al snel uit tot een gerespecteerd atelier waar nieuwsgierige zielen de magie van het pottenbakken kunnen ervaren. De schuur in Roesbrugge dient niet alleen als werkplaats, maar ook als een artistiek statement. Met kunstwerken aan de gevel, decoraties op het dak en zelfs een weer-voorspellende kruik, trekt het de aandacht van voorbijgangers en wekt het de nieuwsgierigheid naar wat binnenin wacht.

Een bron van creativiteit en gemeenschap

Stefans Pottery is niet alleen een toevluchtsoord voor lokale kleiliefhebbers, maar trekt ook bezoekers uit heel Vlaanderen en Nederland. Het biedt niet alleen workshops en demonstraties, maar ook een plek voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën. Met acht draaitafels die regelmatig worden bezet en een scala aan activiteiten, van ‘try-outs’ tot kunstarrangementen, is er voor elk wat wils.

Een erfenis in ambachtelijk vakmanschap

Het hart van Stefans Pottery klopt in het maken van steengoed gebruikskeramiek, met een focus op maatwerk voor horeca en liefhebbers van authentiek vakmanschap. Elk stuk wordt met zorg met de hand vervaardigd, volgens eeuwenoude tradities in de wereld van pottenbakken. Met glazuren ontworpen door de getalenteerde vrouw van de pottenbakker, krijgen de creaties een uniek en levendig karakter.

Ontdek en ervaar

Stefans Pottery nodigt iedereen uit om de wereld van klei te verkennen en te ervaren. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde keramist, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Bezoek de website www.stefanspottery.com of volg hen op sociale media voor meer informatie en reserveringen.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)