Stad Torhout doet oproep voor medewerkers participatiemomenten meerjarenplanning

Het Lokaal bestuur Torhout is volop bezig met de opmaak van het meerjarenplan met de prioriteiten, de doelstellingen en de acties voor de periode 2019-2025. Voor het lokaal bestuur is participatie belangrijk, we zetten hier dan ook verder op in en in oktober komen we naar de Torhoutse wijken. We zijn hiervoor nog op zoek naar betrokken burgers die een actieve rol willen spelen tijdens de tafelgesprekken.

In oktober is het opnieuw aan de Torhoutenaar, en trekken we met een eerste voorstel naar de wijken. Daar is het aan de inwoners om de plannen tijdens de wijkbezoeken kritisch onder de loep te nemen en hun mening te formuleren tijdens een aantal tafelgesprekken.

Oproep naar actieve en betrokken burgers!
Hét ideale meerjarenplan moet veelbelovend en vernieuwend zijn, zorgzaam en betaalbaar. Én gedragen door de volledige bevolking. Enthousiast en ambitieus blijft het voor elke gemeente steeds zoeken naar een werkwijze om zoveel als mogelijk aan die verwachtingen te voldoen.

Daarom roepen we de Torhoutse burgers ook op om niet alleen hun mening te komen geven tijdens de wijkmomenten, maar om zelf een actieve rol te spelen.

“We willen actief werk maken van de wisselwerking tussen het brede stadsbeleid en de wijkwerking en willen de bewoners van de wijken zelf een rol laten spelen op de participatiemomenten. De wijkavonden worden geleid door twee externen die ervaring hebben met participatie. Na een algemeen gedeelte, wordt verder in kleinere groepen gewerkt. Die moeten uiteraard begeleid worden. En daarvoor doen we een warme oproep bij de Torhoutenaren zelf”, aldus schepen van informatie en participatie Lieselotte Denolf

Daarom zijn we op zoek naar moderatoren om tafelgesprekken in goede banen te leiden. We zijn er immers van overtuigd dat dit betrokkenheid nog verhoogt.
Vrijwilligers die graag de rol van willen moderator opnemen kunnen zich melden via stadssecretariaat@torhout.be, uiterlijk maandag 23 september. We voorzien uiteraard de nodige ondersteuning zodat iedere vrijwilliger weet wat hem of haar te doen staat.

Briefing vrijwilligers op 25 september om 19 uur
We voorzien op woensdag 25 september a.s. om 19 uur in het stadskantoor een briefing zodat iedereen vooraf goed geïnformeerd wordt over het verloop van het participatiemomenten en wat precies verwacht wordt, inclusief tips en tricks’ om zo’n gesprekken in goede banen te leiden.

We doen intussen ook een warme oproep aan iedereen, om zoveel mogelijk mensen warm te maken mee te participeren! Het is immers een unieke kans om zicht te krijgen op de plannen van het bestuur en hier je steentje aan bij te dragen. Het is nu hét moment om jullie reacties, adviezen, ideeën, mening of voorstellen mee te geven.

We komen naar je toe op onderstaande data en locaties. Participeer en doe je zeg!

Maria-Assumpta parochiezaal Rozeveld, Rozeveldstraat – dinsdag 1 oktober – welkom vanaf 19.30 uur – start om 20 uur
De Goede Herder zaal Sparrenhove, Herderstraat – woensdag 2 oktober – welkom vanaf 19.30 uur – start om 20 uur
Centrum Club de B, ‘s Gravenwinkelstraat 5 – donderdag 3 oktober – welkom vanaf 19 uur – start om 19.30 uur
Sint-Henricus parochiezaal, Zonstraat 1 – zaterdag 5 oktober – welkom vanaf 9 uur – start om 9.30 uur
Driekoningen zaal de Biekorf, Steenveldstraat 2- maandag 7 oktober – welkom vanaf 19.30 uur – start om 20 uur
Don Bosco zaal De Bosgalm, Pastoriestraat 5- dinsdag 8 oktober – welkom vanaf 19.30 uur – start om 20 uur
Wijnendale kantine voetbalveld, Baarsstraat 13a – woensdag 9 oktober – welkom vanaf 19.30 uur – start om 20 uur

Meer info www.torhout.be/meerjarenplanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *