Stad Oostende verzekert stabiliteit voor medewerkers van campus Serruys

Engagement naar personeel toe

De belofte die Stad Oostende eerder uitsprak om de loon- en arbeidsvoorwaarden van het personeel van campus Serruys te behouden, wordt daadwerkelijk ingelost. Vandaag werd tijdens een overleg met de vakorganisaties officieel bevestigd dat het personeel zich geen zorgen hoeft te maken over mogelijke veranderingen bij de overstap naar het eengemaakt ziekenhuis AZ Oostende. Hiermee schenkt de stad rust en zekerheid aan de vele toegewijde werknemers.

Centraal overleg

Tijdens het constructieve gesprek werd artikelsgewijs de rechtspositieregeling doorgenomen. De focus lag hierbij sterk op de toekomstige positie van het personeel. Met een onwankelbare toezegging heeft de Stad beloofd dat zaken als loon, verlofdagen, aanvullend pensioen, eindejaarspremie, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering onveranderd blijven.

Toekomstige stappen

De komende periode staan er verdere gesprekken gepland tussen Stad Oostende en de vakorganisaties. Onder het toeziend oog van algemeen directeur Bart de Bock zal de leiding van AZ Oostende de organisatorische nuances verder uittekenen. Informatiesessies zullen georganiseerd worden om het personeel te informeren over de komende ontwikkelingen.

Diepe voorbereiding, stralende toekomst

AZ Oostende is vastbesloten om kwaliteitsvolle zorg te bieden aan alle patiënten in de regio. Hierbij vormt het personeel het kloppende hart. Het traject was niet zonder hobbels, met een voorbereiding van zowel een defusie als fusie. Een dergelijk complex proces vereist een gedegen voorbereiding en deskundig onderzoek. Maar nu, met de bevestiging van de voorwaarden, heeft de stad een nieuwe mijlpaal bereikt en kijkt men vol hoop uit naar 1 november 2023.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.