Stad Onderstroom: Het Diksmuidse Festival dat Breekt met het Gewone

Het is zomer, en terwijl de wereld langzaam draait, ontwaakt in Diksmuide een unieke ervaring. Stad Onderstroom, een gratis stadsfestival dat heldhaftig de grenzen van het alledaagse doorbreekt, brengt leven en muziek naar Polderpand.

Een Zomer van Verrukking

Van 15 juli tot 20 augustus zal Stad Onderstroom de poorten openen voor de ‘Expo Vindlust’ en een bruisende pop-upbar die elk weekend van 14.00 tot 20.00 uur zal werken. Het is een unieke kans om zowel geest als smaakpapillen te stimuleren in een levendige omgeving vol prikkelende tentoonstellingen en verfrissende drankjes. Op de openingsavond, 15 juli, zorgt ‘Stroomloos’ voor een culinair spektakel, verzorgd door de gastronomische virtuozen van Water & Vuur. Hier proef je zoveel meer dan gerechten – je proeft de sfeer, de cultuur en de passie van Diksmuide.

Nachten van Begeestering

Op 20 juli, terwijl de nacht het stokje van de dag overneemt, nodigt ‘Nocturne Vindlust’ bezoekers uit voor een avond vol ontdekkingen, fingerfood door Water & Vuur en fascinerende gidsbeurten.

Magische Momenten van Melancholie en Muziek

De week daarop, op 23 juli, wordt de literaire wereld binnengebracht met ‘SOS Literatuur’ door Hans Depelchin, gevolgd door een selectie van ontroerende films en opwindende concerten. ‘Onze Natuur’ zal op 29 juli op het scherm schitteren, terwijl ‘Ronker & Suncreek’ de lucht op 30 juli zullen vullen met hun betoverende melodieën. De festiviteiten gaan door met nog meer films, zoals ‘Turquaze’ op 5 augustus en ‘Fisherman’s Friends’ op 12 augustus, en een sprankelend concert van ‘Mystère @ 4AD’ op 11 augustus.

Immersieve Ervaringen en Onvergetelijke Ontmoetingen in het Oog van de Zomer

De fenomenale zomer eindigt met een knaller op 20 augustus. De ‘Finissage Vindlust’ zal een laatste ode brengen aan de verbazingwekkende tentoonstelling, aangevuld met een concert van Thiago Nassif & Colour Plates en nog meer fingerfood door Water & Vuur. Dit is Stad Onderstroom, een festival dat is ontworpen om de zintuigen te prikkelen, de geesten te verruimen en de harten te vullen met de vreugde van zomerse verbindingen.

(Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)