Speelvreugde onder de Oostendse zon: Buitenspeeldag nodigt uit

De Buitenspeeldag in Oostende is meer dan een eendaagse vakantie van digitale schermen; het is een viering van spel, verbeelding, en gemeenschapsgevoel. Terwijl kindertelevisiezenders op zwart gaan, licht de stad op met lachende gezichten, creatieve uitspattingen, en sportieve ontdekkingen. Het initiatief versterkt de banden binnen de gemeenschap en moedigt een actieve, gezonde levensstijl aan.

Oostende, 17 april 2024

Op een stralende woensdagmiddag in april, wanneer de lentezon Oostende in een gouden gloed hult, sluiten de kindertelevisiezenders zich aan bij een jaarlijks ritueel van digitale stilte. De reden? Buitenspeeldag – een initiatief dat jonge inwoners van Oostende uitnodigt om de schermen te ruilen voor het rijke canvas van de buitenlucht.

Een dag van onbegrensde creativiteit en spel

Bart Plasschaert, de schepen van Jeugd, legt uit dat deze bijzondere dag kinderen aanmoedigt om de digitale wereld even achter zich te laten en de vreugde van het buiten spelen te (her)ontdekken. Van 14:00 tot 17:00 uur ontvouwt zich een wereld van avontuur in de wijken van Oostende, met de ontmoetingscentra ’t Kasteeltje, De Ballon, en ’t Viooltje als bruisende epicentra van activiteit.

Een schatkist vol activiteiten

Kinderen worden uitgenodigd om hun creativiteit de vrije loop te laten in workshops waar ze hun eigen buttons of voetballen kunnen ontwerpen. Voor de avonturiers zijn er lasershoot- en archery tag-spellen, en muzikale zielen kunnen experimenteren met boomwhackers. Het vliegende luchtkasteel, een wereld van ridders en avontuur, wacht op dappere jonge ontdekkers. Sportliefhebbers kunnen nieuwe vaardigheden opdoen in skate- en cricketinitiaties, waarbij de diversiteit van het programma ervoor zorgt dat ieder kind iets van zijn gading vindt.

Verbondenheid in de gemeenschap

Maxim Donck, schepen van Samenleven, onderstreept het belang van de ontmoetingscentra als kloppend hart van de gemeenschap. Deze centra bieden niet alleen een podium voor de Buitenspeeldag, maar fungeren ook als ontmoetingsplekken waar jong en oud samen komen.

Auteurs tekst: Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be