Speedpedelec en personenwagen botsen, twee werelden kruisen op Gistelsesteenweg in Oudenburg

Op 10 september 2023 vond er een aanrijding plaats op de Gistelsesteenweg tussen een personenwagen en een speedpedelec in Oudenburg. De bestuurder van de speedpedelec raakte lichtgewond en werd naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende gebracht.

In de vroege ochtenduren van 10 september 2023 veranderde het dagelijkse leven van twee individuen op de Gistelsesteenweg in Oudenburg. Terwijl het zonlicht de horizon oplichtte, vond er een onverwacht treffen plaats tussen een personenwagen en een speedpedelec.

Een moment dat alles veranderde

De klok sloeg 10:41 uur toen een 44-jarige man uit het pittoreske Jabbeke met zijn personenwagen de weg opreed. Op datzelfde moment genoot een 37-jarige Oudenburgenaar van zijn rit op zijn speedpedelec, de moderne combinatie van snelheid en milieuvriendelijkheid. Wat begon als een gewone ochtend, veranderde plotseling in een moment van onverwachte interactie tussen deze twee voertuigen.

Gevolgen van een kortstondige ontmoeting

Helaas waren de gevolgen van deze kortstondige ontmoeting niet zonder gevolgen. De man uit Oudenburg, die op de speedpedelec reed, raakte licht gewond. Met zorg en snelheid werd hij overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende, waar hij de nodige zorg ontving.

Reflectie op een dag als deze

Dergelijke incidenten doen ons stilstaan bij het belang van alertheid op de weg en de wederzijdse verantwoordelijkheid die bestuurders dragen. We hopen op een spoedig herstel voor de betrokkene en willen benadrukken dat ieder moment op de weg een moment van aandacht en respect vereist.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )