Solidariteit in De Haan: Steun voor Zeepreventorium en Nest

De Haan toonde solidariteit en steun tijdens de Christmas Fun Run, waarbij meer dan duizend deelnemers samenkwamen om geld in te zamelen voor het Zeepreventorium en Nest. De gemeente schonk met plezier een totaalbedrag van 2.000 euro aan deze welzijnsvoorzieningen voor kinderen en jongeren met speciale behoeften. Nest biedt een thuis en ondersteuning aan jongeren met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen, terwijl het Zeepreventorium jongeren met chronische aandoeningen helpt om zelfstandigheid te bereiken.

Op een koude decemberdag kwamen meer dan duizend kerstmannen en -vrouwen samen in het betoverende De Haan. Het jaarlijkse evenement, de Christmas Fun Run, bracht niet alleen warmte en feestelijkheid, maar ook steun voor twee belangrijke goede doelen: het Zeepreventorium en Nest.

Een recordeditie in De Haan

De sfeer was magisch tijdens de Christmas Fun Run in De Haan. Het betoverende parcours slingerde door het parkdomein La Potinière en de pittoreske Concessiewijk, en meer dan duizend deelnemers liepen in hun kerstoutfit mee. Het was niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een kans om solidariteit te tonen en steun te bieden aan zij die het nodig hebben.

Een hartverwarmende steunbetuiging

Hilde Dhont, schepen voor sport, benadrukte het belang van steun aan goede doelen. “Met de Christmas Fun Run steunen we traditioneel ook goede doelen en we kozen deze keer voor de welzijnsvoorziening voor kinderen en jongeren Nest en het Zeepreventorium. We schenken dan ook met veel plezier het ingezamelde bedrag van twee keer 1.000 euro aan deze organisaties,” verklaarde ze.

De steun van de gemeente De Haan aan deze organisaties wordt met open armen ontvangen. Beide instellingen, Nest en het Zeepreventorium, zijn diep dankbaar voor de genereuze steun.

Nest: Een thuis voor kinderen en jongeren

Nest biedt een thuis aan kinderen en jongeren met gedrags-, emotionele en/of ontwikkelingsstoornissen. Met een toegewijd team van professionals worden ze ondersteund op alle vlakken van hun ontwikkeling. Nest streeft ernaar om deze jongeren de ruimte te geven om zichzelf te ontplooien en zich voor te bereiden op een leven in de maatschappij.

Het Zeepreventorium: Zorg voor jongeren met chronische aandoeningen

Het Zeepreventorium is een thuis voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen. Hier leren ze niet alleen omgaan met hun aandoening, maar worden ze ook gestimuleerd om stappen te zetten richting zelfstandigheid. In een warme, huiselijke omgeving krijgen ze alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)