Sluis transformeert: van steentijdperk naar groen tijdperk

De gemeente Sluis zet zich in voor een groenere toekomst door middel van het NK Tegelwippen. Tot nu toe zijn er al 450 tegels vervangen door groen. De gemeente faciliteert dit proces door de gratis ‘tegeltaxi’ aan te bieden in september en oktober.

Datum: 16 augustus 2023 Tijdstip: 10:00 Locatie: Gemeentehuis, Sluis, Nederland

Een stad in transitie

In een dappere stap naar een duurzame toekomst, moedigt de gemeente Sluis haar inwoners aan om deel te nemen aan een groene revolutie: het NK Tegelwippen. Hierin wordt een simpele maar doeltreffende daad verricht: het verwijderen van tegels om plaats te maken voor natuurlijk groen.

Biodiversiteit

Een daad die de biodiversiteit ten goede komt en bijdraagt aan een klimaatbestendige woonomgeving. Sluis heeft zich dit jaar aangesloten bij het NK Tegelwippen, een initiatief dat door heel Nederland weerklank vindt. Met deze actie toont Sluis haar ambitie om een voorbeeldstad te worden in duurzaamheid en bewoners te inspireren om samen te werken aan een levendige, groene omgeving.

Resultaten die spreken

Met trots kan de gemeente melden dat al 450 tegels hebben plaatsgemaakt voor florerend groen. Dit getal vertegenwoordigt de inspanning van talrijke bewoners, met een gemiddelde van 20 tegels per deelnemer. Een bewijs van toewijding en een sterke start voor het NK Tegelwippen in Sluis. Een prestatie waarbij de gemeente haar waardering niet onder stoelen of banken steekt.

Een hulpmiddel voor bewoners

Om het proces voor de inwoners te vergemakkelijken, introduceert de gemeente de ‘tegeltaxi’. Deze gratis service, beschikbaar in september en oktober, zorgt voor het ophalen en milieuvriendelijk afvoeren van verwijderde tegels. Meer informatie hierover en de voorwaarden zijn te vinden op de gemeentewebsite.

Doe mee en maak het verschil

Iedereen die wenst bij te dragen aan een groener Sluis kan hun acties registreren op de NK Tegelwippen-website. Samenwerken, de handen uit de mouwen steken en streven naar een groene, klimaatbestendige en duurzame toekomst is wat Sluis voor ogen heeft.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be