Sinterklaas arriveert spectaculair in Middelkerke

Sinterklaas is op een unieke manier in Middelkerke gearriveerd, per helikopter. Dit zorgde voor een spectaculaire start van het feest. Alle daken zijn door Sinterklaas goedgekeurd en alle kinderen in Middelkerke zijn braaf bevonden. Het feest, georganiseerd door de jeugddienst, was een groot succes.

Datum: 19 november 2023

Locatie: Middelkerke, België

In een scène die niet zou misstaan in een Hollywoodfilm, maakte Sinterklaas zijn grootse entree in Middelkerke. Op zondag 19 november verruilde hij zijn traditionele stoomboot voor een helikopter, gedwongen door de woeste zee, maar niet minder feestelijk.

Een ongebruikelijke maar memorabele aankomst

De goedheilig man, bekend om zijn liefde voor traditionele transportmiddelen, koos dit keer voor een moderne helikoptervlucht naar Middelkerke. Deze ongewone entree bood een unieke kans: een gedetailleerd overzicht van de daken van de stad, iets wat de Sint zeer serieus neemt.

Goed nieuws van de burgemeester

Burgemeester Jean-Marie Dedecker deelde mee dat Sinterklaas alle daken in Middelkerke had geïnspecteerd en bevonden dat ze in uitstekende staat waren. Een geruststellende boodschap voor de inwoners.

Feestelijke optocht en lof voor de jeugd

Na de hartelijke ontvangst op de welzijnsite werd Sinterklaas in een sierlijke koets begeleid naar het marktplein. De optocht, begeleid door de vrolijke Pieten, zorgde voor een feestelijke sfeer in de stad. Schepen voor jeugd Natacha Lejaeghere benadrukte dat volgens het grote boek van Sinterklaas alle kinderen in Middelkerke braaf zijn geweest. Dit was het startsein voor een spetterend Sintfeest, georganiseerd door de jeugddienst.

Het bezoek van Sinterklaas aan Middelkerke was een vreugdevolle gebeurtenis die jong en oud samenbracht. De ongebruikelijke maar spectaculaire aankomst van de Sint benadrukte de magie en het plezier dat hij elk jaar brengt.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be Foto Luc Cassiman