Sensationele Zee-Avonturen Verzekerd met de Splinternieuwe App Pleasure Boating!

Veiligheid Eerst: Navigeer Zonder Zorgen met Pleasure Boating

Het is zomer en de roep van het water kan niet worden genegeerd. De vreugde van het varen kan nu veilig worden omarmd, dankzij een revolutionaire technologische sprong: de Pleasure Boating-app, gelanceerd door de FOD Mobiliteit en Vervoer. Deze app is een schatkist aan gepersonaliseerde informatie, geschikt voor verschillende vaartuigen en zeilzones, klaar om te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Alles binnen handbereik: Van Vaarbrevet tot Uitrusting

Met deze verbazingwekkende app worden alle essentiële details om veilig te varen slechts een tik van je vinger verwijderd. Zin om een zeiltocht te plannen? Of het nu gaat om de Belgische binnenwateren of het deel van de Noordzee dat bij België hoort, Pleasure Boating heeft je rug. Je krijgt niet alleen een lijst van de benodigde uitrusting, maar je kunt ook een digitale versie van je vaarbrevet en informatie over je geregistreerde vaartuigen vinden. En mocht er toch iets misgaan, dan is de SOS-functie er om snel hulpdiensten te bereiken.

Ontworpen voor en door de Pleziervaarders

Dit meesterwerk is het resultaat van uitgebreid overleg met de pleziervaartsector en de pleziervaarders zelf. Tijdens de ontwikkeling van de app is rekening gehouden met de behoeften en feedback van de eindgebruikers om een tool te creëren die voldoet aan de eisen van elke zeeman en -vrouw.

Vincent Van Quickenborne, de minister van Noordzee, merkte op: “Deze app is het sluitstuk van de grondige herziening en modernisering van de pleziervaartwetgeving. Het is nu nog handiger om als kapitein alles digitaal bij de hand te hebben op één plek.”

Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit, benadrukte het gebruiksgemak van de app: “Deze nieuwe app is een grote stap voorwaarts. Het biedt gemakkelijke toegang tot relevante informatie en draagt bij aan een betere bescherming van alle gebruikers van onze waterwegen.”

Peter Claeyssens, Directeur-Generaal Scheepvaart, benadrukte het plezieraspect van de app: “Voor de meesten is pleziervaart een hobby, dus het naleven van de veiligheidsvoorschriften moet zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk zijn. Daarom heeft de FOD deze mobiele app gelanceerd.”

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )