Sensationele Inhuldiging van Nieuw Fietspad: Een Nieuw Tijdperk voor Veilig Fietsen in Middelkerke!

Een Doorbraak in Fietsinfrastructuur

7 juli 2023 – Middelkerke staat op het punt een gloednieuw tijdperk van fietsmobiliteit in te luiden. Met de volledige vernieuwing van de Slijpesteenweg, compleet met een nieuw rioleringsnetwerk en fietspad, hebben dagelijkse fietsers iets om naar uit te kijken. Het nieuwe fietspad is een wezenlijk onderdeel van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, een netwerk dat het kader biedt voor dagelijkse fietsverplaatsingen. Veilig en efficiënt fietsen tussen Slijpe en Leffinge is voortaan meer dan een droom.

Feestelijke Inhuldiging van het Nieuwe Fietspad

Zet vrijdag 14 juli om 16.45 uur in je agenda, want op deze dag wordt het nieuwe fietspad feestelijk ingehuldigd. De plechtigheid start met een ontvangst in ‘t Oud Gemeentehuis in Slijpe, gevolgd door een welkomstwoord van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Daarna zal gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe uitleg geven over het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Na de officiële inhuldiging en het fotomoment, zal er een korte verkenning per fiets van het nieuwe fietspad plaatsvinden.

Een Collectieve Prestatie

Het nieuwe fietspad is het resultaat van een samenwerking tussen talloze individuen en organisaties die zich hebben ingezet voor een betere, veiligere fietservaring in Middelkerke. Wij willen iedereen bedanken die betrokken was bij de realisatie van dit project. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de fietsinfrastructuur in onze gemeente en een duidelijk teken van onze toewijding aan het bevorderen van veilig en duurzaam vervoer.

De Toekomst van Fietsen in Middelkerke

Met de inhuldiging van het nieuwe fietspad op de Slijpesteenweg wordt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het fietsen in Middelkerke geopend. Dit project is een baken van hoop voor iedereen die streeft naar een veiligere, efficiëntere en duurzamere toekomst voor de fietsgemeenschap. Laten we samen deze mijlpaal vieren, en kijken naar een toekomst waarin fietsen niet alleen een optie is, maar een plezierige, veilige en efficiënte keuze voor vervoer.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Dienst Strategie & Ontwikkeling enkel per mail  via steven.leenknegt@west-vlaanderen.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )