Schoolkinderen GBS De Linde in Zarren hebben voortaan ruimte zat om te ravotten


De gemeentelijke basisschool in Zarren beschikt sinds kort over een uitnodigende en uitdagende tuin voor de schoolkinderen. De gemeente trok hiervoor een budget van een kleine 33.300 euro uit, inclusief btw.
De schooldirectie stond zelf in voor het ontwerp van de nieuwe tuin, of zeg maar ‘milieuvriendelijke en duurzame leer- en speelomgeving. De uitvoering ervan was in handen van een lokale tuinaannemer uit Zarren. De schoolkinderen kunnen doorheen buizen kruipen, van een klein heuveltje rollen, maar ook moestuinieren of zich uitleven in de wilgentunnel. Er zijn ook enkele terrassen en een zitcirkel met afgezaagde boomstammen, zodat buiten les geven makkelijk kan.
Het braakliggend stuk werd omheind en zal gebruikt worden als voetbalweide. Enkel de wilgentunnel en -hut moeten nog verder afgewerkt worden, maar dat zal in het najaar gebeuren tijdens het plantseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *