Scholenveldloop 2023: 1.700 leerlingen bundelen hun krachten op het groene veld

De jaarlijkse scholenveldloop in Wervik en Kruiseke zal opnieuw plaatsvinden op 19 en 21 september 2023, met in totaal 1.700 deelnemende leerlingen. Atletiekclub FLAC-Athleoo en het Rode Kruis ondersteunen het evenement.

Wervik en Kruiseke in beweging

19 september 2023,Sportsite Virovios, Wervik – De gemeente pulseert van energie als jonge atleten zich voorbereiden op de jaarlijkse scholenveldloop. Gedreven door passie en jeugdig enthousiasme, bereiden scholen uit Wervik en Kruiseke zich voor op een memorabele sportieve uitdaging.

Aansluitende evenementen vol adrenaline

Niet alleen het lager onderwijs staat te trappelen van ongeduld; het secundair onderwijs van Wervik en Geluwe betreedt eveneens het sportveld op 19 september. Vanaf 11.40 uur zullen de scholieren strijden voor de eindzege op Sportsite Virovios. Slechts enkele dagen later, op 21 september, is het de beurt aan het lager onderwijs van Geluwe om de terreinen van KSK Geluwe te veroveren.

Samenwerking als sleutel tot succes

Het evenement kan bogen op de onmisbare inzet van Atletiekclub FLAC-Athleoo, die hun expertise en begeleiding aanbieden. En veiligheid? Die is verzekerd dankzij de alerte aanwezigheid van het Rode Kruis. Als beloning voor hun inzet wacht elke deelnemende leerling een knapperige appel, symbool voor gezondheid en doorzettingsvermogen.

Sport als spiegel van de maatschappij

In een tijd waarin het belang van lichamelijke gezondheid steeds meer op de voorgrond treedt, is de scholenveldloop meer dan enkel een sportieve uitdaging. Het weerspiegelt de behoefte aan gemeenschapszin, saamhorigheid en het nastreven van gedeelde doelen. De jeugd van Wervik en omliggende steden krijgt hiermee niet enkel een platform om hun sportieve talenten te tonen, maar ook om de waarden van doorzettingsvermogen, teamwork en gezondheid te koesteren.

Contact en verdere informatie

Voor inlichtingen kunt u terecht bij schepen voor sport, Geert Bossuyt, of bij Renzo Demeulenaere van de Sportdienst op tel: 056 95 24 40. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.wervik.be of via het Vrijetijdspunt: 056 95 20 02.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be