Schenkingswarmte in Veurne: Rotary steunt De Katrol

Rotary Nieuwpoort-Westkust doneert 1.000 euro aan De Katrol in Veurne, waardoor kwetsbare gezinnen beter worden ondersteund.

13 september 2023, 14:00 Locatie: Veurne, West-Vlaanderen

Hart voor kwetsbare gezinnen

In een wereld waarin solidariteit en medemenselijkheid het verschil maken, heeft Rotary Nieuwpoort-Westkust opnieuw de handen uit de mouwen gestoken. De nobele serviceclub heeft 1.000 euro geschonken aan De Katrol, een initiatief dat zich richt op de steun aan kwetsbare gezinnen in de regio.

De warme draad van De Katrol

De Katrol staat synoniem voor een sterke ruggengraat binnen de Sociale Dienst van Veurne. Dit platform biedt kwetsbare gezinnen een helpende hand rondom onderwijs, vrijetijdsactiviteiten en ouderschap. Met het welzijn van ouders en kinderen als voornaamste prioriteit, verbindt De Katrol deze gezinnen met studenten uit sociaal-pedagogische studies. Deze studenten, onder de vleugels van een ervaren ankerfiguur, treden op als studie- en gezinsondersteuners.

De zachte hand van hulp strekt zich uit tot in de huiskamers van de gezinnen, met tweewekelijkse bezoeken en minstens 16 momenten van ondersteuning. De huidige balans toont aan dat 56 kinderen en hun ouders deze essentiële begeleiding ontvangen.

Maatwerk in ondersteuning

De Katrol is niet slechts een passief initiatief; het luistert actief naar de noden van de gezinnen. Of het nu gaat om scholing, huiswerk, gezondheid of financiële kwesties, De Katrol biedt antwoorden en steun waar nodig. Voor een diepgaande duik in hun werkzaamheden, bezoek hun website op www.veurne.be/de-katrol.

Dankzij Rotary’s generositeit

De edelmoedige gift van Rotary Nieuwpoort-Westkust heeft De Katrol in staat gesteld om nog kwalitatiever en educatiever materiaal aan te schaffen. Deze daad van vrijgevigheid versterkt de ketting van ondersteuning die De Katrol biedt.

Guido Hoste, de schepen van Welzijn, uitte zijn dankbaarheid: “Deze gift is een warme zonnestraal in de levens van onze kwetsbare inwoners. We zijn de voorzitter, Luc Paeme, en al zijn collega’s bij Rotary Nieuwpoort-Westkust onmetelijk dankbaar.”

Bijlagen: Foto’s van Amelie Tettelin van de Sociale Dienst, burgemeester Peter Roose, voorzitter Rotary Nieuwpoort-Westhoek Luc Paeme, Erwin Vermeesch en schepen Guido Hoste

Contactinformatie Guido Hoste, CD&V, schepen van Welzijn Telefoon: 0473 65 06 09 E-mail: guido.hoste@veurne.be

Dienst Communicatie Telefoon: 058 33 55 11 E-mail: communicatie@veurne.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be