Schemering van de Serenades: Zomereditie 2023 Koksijde ontwaakt in Glorieuze Harmonie

Echo’s van Euforie Resoneren in Koksijde

Op de nacht van 28 juli 2023 hing er magie in de lucht boven Koksijde. De vierde editie van de Night of the Proms Summer Edition was ontwaakt, en met haar de muzikale majesteit die zich als een feestelijke draak over het stadje ontrolde. Dit was niet zomaar een avond, het was een sonore symfonie, een perfect georkestreerde samensmelting van licht, geluid en menselijke emotie.

Vervlochten Melodieën Onder de Sterrenhemel

Het podium werd bezet door giganten van het muzikale domein: Mark King, de bassist met de stem van Level 42, Matteo Bocelli, wiens liederen de hemel lijken te raken, Johnny Logan, de tijdloze troubadour, Laura Tesoro, de Belgische songbird, Sandra Kim, Mama’s Jasje en Meermens. Zij verenigden zich in één stem, begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra, het koor Fine Fleur en de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, om de fijnste popmuziek te creëren. Hun melodieën dansten op de wind, streelden de zintuigen en deden de harten van luisteraars zwellen van emotie en verwondering.

De Hymne van Harmonie bij de Duinenkerk

De betovering van de Night of the Proms Summer Edition 2023 ontvouwde zich voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Het sierlijke kerkplein diende als achtergrond voor dit schitterende schouwspel, de sterren boven hun hoofden vormden de perfecte luifel voor deze betoverende nacht.

De Eindnoot van een Muzikale Ode

Terwijl de nacht zich klaarmaakte om plaats te maken voor de dageraad, bleef de echo van de harmonie resoneren in de harten van de aanwezigen. De herinnering aan deze avond, net zo betoverend als de muzikale melodieën die erin weerklinken, zal voor altijd in hun geheugen gegrift staan.

( Tekst Andy Vermaut vanuit Londen en Serge Jansen, foto’s Luc Cassiman voor www.westnieuws.be )