Schaken aan de Oever van de Zee

Een Idee dat de Geest van de Stad Bevangt

Het charmante Oostende, een stad waar de zeebries de geest voedt en waar creativiteit een onuitputtelijke bron is, is getuige van een meeslepend initiatief dat verder reikt dan slechts de koninklijke promenade. Kevan Seynaeve en Pieter Vierstraete, twee gepassioneerde Oostendenaars, lieten vorig jaar de vonk van hun geestdrift overslaan naar een voorstel dat de ziel van de stad bevangt: “Wijkprikkels, Schaken aan Zee.” Een prachtige poging om het eeuwenoude schaakspel te omarmen en de kunst van strategie en denken te verspreiden onder elke bevolkingsgroep die de stad haar thuis noemt.

Een Uniek Speelveld

Een zomerse augustusmaand sindsdien en een ongebruikelijke maar betoverende locatie is geboren. Oostendenaars hebben nu de gelegenheid om hun vaardigheden te meten op een speelveld dat zo buitengewoon is als het kustlandschap zelf. Een plek doordrenkt met geschiedenis en verhalen, waar de golven fluisteren en de zilte lucht de geest verfrist. Deze schaaktaferelen aan de oever van de zee weerspiegelen de symbiose tussen de menselijke geest en de prachtige natuurlijke omgeving.

Een Uitnodiging voor de Pen en Lens

Met gepaste trots nodigen we iedereen uit om getuige te zijn van dit unieke moment in de geschiedenis van Oostende. Op dinsdag 8 augustus, stipt om 14.00 uur, bieden de gastheren Kaap, gelegen aan de majestueuze Koning Boudewijnpromenade 10, een betoverende achtergrond voor het gebeuren. Schuifelend langs het schitterende strand, onthult dit moment een wereld waar strategie en schoonheid samensmelten.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )