Sancta Maria in Ruiselede opent voormalig schoolgebouw voor laatste keer

Ruiselede: De gebouwen van de vroegere middelbare school Sancta Maria in Ruiselede maken binnenkort plaats voor de bouw van een gloednieuw zorgdorp. De school was voor veel inwoners en oud-leerlingen jarenlang een echte thuis, dus zet zorggroep Curando vzw de deuren nog een laatste keer open.

Opendeurdag op 9 september

Op zaterdag 9 september 2023 van 10.00 uur tot 14.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in de oude gebouwen. “De structuur van het gebouw is nog intact, dus zowel de klaslokalen en vroegere indeling zijn er nog steeds”, aldus Anneleen De Roo, zonaal directeur woonzorgzone Curando Midden. “Wie herinneringen wil ophalen, kan dit doen bij een drankje aan de bar.” De opendeurdag is gratis en vrij toegankelijk.

Zorgdorp voor iedereen

De gebouwen maken plaats voor de bouw van een gloednieuw zorgdorp van Curando vzw. Het innovatieve zorgdorp zal beschikken over 85 woongelegenheden, inclusief een centrum voor kortverblijf en 20 plaatsen voor assistentiewoningen. Daarnaast is er ook bewust gekozen om enkele ‘huisjes’ te bouwen voor mensen met dementie. In dit kleinschalig wonen staat veiligheid en structuur centraal. Deze woonvorm streeft ook naar een optimale balans tussen privacy en zorg en biedt voor deze specifieke doelgroep een echte meerwaarde. Op de site worden ook enkele ontmoetingsplaatsen gecreëerd, zoals een sporthal, bijhorende cafetaria en een kapsalon. De sporthal wordt meegefinancierd door gemeente Ruiselede. Het zorgdorp wordt een plaats waar het voor alle inwoners leuk is om te komen en waar sommigen ook wonen.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *