Samen staan we sterk: Verzet tegen uitzetting in Elsene

In een tijd waarin de behoefte aan solidariteit en gemeenschappelijke inzet ongekend hoog is, vormt de aangekondigde uitzetting in Elsene een test voor de gemeenschap. Door samen te komen en actie te ondernemen, toont Elsene de kracht van collectieve actie en het belang van het beschermen van kwetsbare burgers tegen de rauwe kanten van het systeem.

Elsene, 3 april 2024 – In het hart van Elsene mobiliseert een unieke coalitie zich om een dramatische wending in de levens van 80 personen, waaronder 30 kinderen, te voorkomen. Deze mensen hebben tijdelijk onderdak gevonden in een leegstaand verzorgingstehuis, een plek die op de nominatie staat om getransformeerd te worden tot een nieuw Fedasil-centrum, beheerd door het Rode Kruis van België.

Ondanks een ruime periode beschikbaar voor renovatiewerkzaamheden, heeft de eigenaar besloten de rechterlijke macht in te schakelen met het verzoek om een onmiddellijke uitzetting van de bewoners. Het vooruitzicht dat deze gezinnen, waaronder kwetsbare kinderen, hun tijdelijke veilige haven verliezen, heeft geleid tot een golf van solidariteit.

Een roep om actie

De beweging, een samenwerking tussen de MPEVH en ASBL Rockin’Squat, nodigt iedereen uit om zich aan te sluiten bij hun verzameling op woensdag 3 april om 8 uur ‘s ochtends aan de Avenue de la Couronne in Elsene. Deze bijeenkomst is niet alleen een protest tegen de geplande uitzetting maar dient ook als een krachtige oproep tot solidariteit binnen de gemeenschap.

De actie benadrukt de urgentie van het vinden van humane oplossingen voor mensen in nood en de cruciale rol die gemeenschappelijke steun speelt in het beschermen van de meest kwetsbaren onder ons. Het laat zien dat, zelfs in de schaduw van juridische procedures en bureaucratische besluiten, de kracht van gemeenschap een verschil kan maken.

Deel de boodschap

De organisatoren moedigen iedereen aan om het Facebook-evenement te delen en zo het bewustzijn en de deelname te vergroten. Het is een gelegenheid om een standpunt in te nemen, niet alleen tegen de uitzetting van deze 80 zielen maar ook voor het grotere principe van menselijkheid en mededogen in tijden van crisis.

https://fb.me/e/4qw63XQUz

Auteurs tekst: Andy Vermaut (+32499357495) en Serge Jansen (+32468334833) van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be