Ronny Declerck, de trots van Koekelare, doet voor de 16de maal mee met de rally in Kasterlee

De Opel Ascona’s zullen hun opwachting maken voor de rally van Kasterlee, met Ronny Declerck als een opvallende deelnemer. Deze iconische auto’s, gecombineerd met de vaardigheden van de bestuurders, beloven een onvergetelijke ervaring.

Als het gisteren de beurt was aan de Manta’s, dan kunnen de Opel Ascona’s vandaag niet onopgemerkt blijven. Het straalt een zekere grandeur uit wanneer iconische auto’s hun terugkeer maken naar het podium waar ze eens de hoofdrolspelers waren. En de bestuurders achter het stuur van deze prachtige machines zijn al even opmerkelijk.

Ode aan Ronny Declerck: de veteraan van Kasterlee

De annalen van de rally van Kasterlee zouden incompleet zijn zonder de vermelding van Ronny Declerck. Zijn naam is bijna synoniem met deze prestigieuze race. Reeds voor de zestiende keer in achttien edities glijdt zijn imposante gele Opel Ascona 400-look over de circuits. Voeg daar nog vier deelnames aan de Titanic Rallysprint toe en men begrijpt het kaliber van de man. Driemaal werd hij geëerd als de snelste in de historische categorie. Een titanische prestatie, zou men kunnen zeggen.

Jolien Lefere, die recentelijk zelf de smaak van racen heeft ontdekt, vergezelt Ronny voor de vijfde keer. Haar keuze om terug te keren naar haar vertrouwde positie aan zijn zijde getuigt van toewijding en respect voor het vak en haar collega.

De nostalgische flair: Jorissen en Mullens

Een andere Ascona die deelneemt, heeft een verhaal doordrenkt met nostalgie. Bestuurd door Frank Jorissen en Jeff Mullens, vertegenwoordigt deze Ascona 400 de gloriedagen van rally’s. De wagen, opnieuw getooid in de iconische Bastqs-kleuren, roept herinneringen op aan het legendarische rallyduo Guy Colsoul en Alain Lopes. En zoals we van dit team gewend zijn, zullen ze een flinke dosis spektakel niet uit de weg gaan.

De toekomst

Ronny Declerck, met zijn team uit Koekelare, verdient een bijzondere vermelding. Het is bevestigd dat hij deelneemt aan de rally van Kasterlee. Een evenement dat ongetwijfeld de harten van autoliefhebbers sneller zal doen kloppen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be