Roeselare verwelkomt families op veiligheidsdag

Zondag, 10 september, 11u – 17u, Brandweerkazerne & Stationsplein, Roeselare

In het hart van Roeselare

Op de tweede zondag van september worden de inwoners van Roeselare en daarbuiten warm uitgenodigd voor een unieke ervaring rond veiligheid. Het decor? De brandweerkazerne en het levendige Stationsplein.

Vermaak en kennis voor elke generatie

De enthousiaste samenwerking van Brandweerpost Roeselare, Politiepost Roeselare, Gemeenschapswachten en het intrigerende KOERS. Museum van de Wielersport, belooft een dag vol fascinerende ontdekkingen. Van het verleden van het brandweerarsenaal aan het Polenplein tot een duik in de escape rooms van het Tv-programma “Onder Vuur”.

Spanning, actie en techniek

De volledige Gasstraat en een deel van de Leenstraat worden die dag omgetoverd tot een autovrije zone. Hier kunnen kinderen hun dromen waarmaken door mee te rijden met een brandweerwagen, te leren blussen en meer te ontdekken over de wereld van duikers, drones en ambulancediensten. Terwijl aan het Stationsplein fietsliefhebbers hun tweewieler kunnen laten labelen, nodigt de KOERSbus iedereen uit voor een nostalgische rit.

De missie achter de schermen

De open politiepost biedt een zeldzaam kijkje achter de schermen. Naast uitleg over hun dagelijkse werking, bieden ze ook essentiële tips om je te wapenen tegen hedendaagse dreigingen zoals cybercriminaliteit. Zoals Burgemeester Kris Declercq terecht stelt: “Roeselare is een stad die groeit, ook op vlak van veiligheid. Samen zijn we partner voor een veilige stad.”

Een carrière in veiligheid

Overweeg je een loopbaan bij de politie, brandweer of als Gemeenschapswacht? Verschillende infostands zullen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden, van sportproeven bij de brandweer tot de specifieke taken van een Gemeenschapswacht.

Aanvullende details

Voor het volledige programma bezoek je: www.visitroeselare.be/veiligheidsdag of Kris Declercq Burgemeester, Algemeen stedenbeleid, Ondernemen, Veiligheid, Bestuurszaken, Communicatie en Stadsmarketing, Wijkenbeleid en Participatie Botermarkt 2 – kris.declercq@roeselare.be

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )