Roeselare Ontketent Horeca-revolutie: Gratis Opleiding Biedt Krachtige Oplossing voor Sector in Nood

Roeselare leidt de weg: Opleidingsbrigade stoomt arbeidskrachten klaar voor horecasector

Het innovatieve initiatief van de stad Roeselare om de horecasector te ondersteunen in haar zoektocht naar arbeidskrachten heeft een vliegende start genomen. In samenwerking met Syntra West heeft Roeselare de tweede editie van haar bejubelde Horecabrigade gelanceerd. Dit krachtige initiatief, bedoeld om een leger van gemotiveerde horecamedewerkers klaar te stomen, heeft alle 40 beschikbare plaatsen in een oogwenk gevuld.

Verwijderen van drempels: Het begin van een horeca-carrière

De zoektocht naar arbeidskrachten blijkt in diverse sectoren een uitdaging, en de horeca is geen uitzondering. Door deze gratis opleiding te bieden, is de stad Roeselare vastbesloten om de eerste hindernis op weg naar een carrière in de horeca te slechten. Met de zomer en het aankomende terrasjesseizoen in het vooruitzicht, zijn extra jobstudenten en flexi-jobbers zeer welkom.

Een topzomer tegemoet

“Als groeiende, ondernemende stad vinden we het belangrijk om ondernemers maximaal te ondersteunen,” zegt burgemeester Kris Declercq. “Goede flexi- of jobstudenten vinden is soms een uitdaging voor horeca-uitbaters. We zijn dan ook heel blij dat we als stad deze opleiding kunnen organiseren. Met zulke enthousiaste horecamedewerkers gaan we zeker een topzomer tegemoet voor de Roeselaarse horeca!”

Van cocktailkunst tot tafeletiquette: Uitgebreide opleiding biedt cruciale vaardigheden

De Horecabrigade-opleiding is een kans voor de deelnemers om alle nodige vaardigheden te leren die nodig zijn voor een flexi-, vakantie- of vaste job in de horeca. Deskundige docenten bieden een praktijkgerichte aanpak, met een uitgebreid programma dat zowel communicatievaardigheden, upselling en klachtenbehandeling omvat, als praktische vaardigheden in de zaal en aan de bar. Deelnemers krijgen een uitgebreide initiatie in de kunst van de horeca, van het shaken van cocktails en het correct dragen van dienbladen, tot het leren dekken van tafels volgens de regels van de kunst.

De opleiding trekt een divers publiek

Met de jongste deelnemer slechts 16 jaar oud en de oudste deelnemer op 67 jaar, trok de opleiding een divers publiek. Er waren zowel mensen met interesse in een studenten-, flexi- of vaste job in de horeca. “Het initiatief Horecabrigade stoomt een tweede brigade medewerkers klaar om aan de slag te gaan in horecazaken in de stad Roeselare. De nood aan oplossingen is dan ook hoog. Initiatieven zoals deze brigade maken concreet het verschil,” zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Horeca Vlaanderen wil alleszins samen met haar lokale afdeling Horeca Midden West-Vlaanderen, de stad Roeselare en de andere partners haar steentje bijdragen aan één van de blijvende grootste uitdagingen in de sector. Het is een knap samenspel!”

Horecabrigade: Het Voortouw nemen in een Sector in Nood

De Horecabrigade van Roeselare belichaamt het soort innovatief denken en daadkrachtige actie dat nodig is om de uitdagingen waar de horecasector voor staat, het hoofd te bieden. Door gemotiveerde en goed opgeleide arbeidskrachten te leveren, speelt dit initiatief in op de dringende behoefte aan bekwaam personeel en biedt het een veelbelovende weg vooruit. Met haar dynamische aanpak en sterke commitment aan de horecasector heeft de stad Roeselare een krachtige impuls gegeven aan de lokale economie en de levensvatbaarheid van haar horecasector.

Zonnige toekomst voor de horecasector in Roeselare

Dit is een opwindende tijd voor Roeselare en een inspirerend voorbeeld voor andere steden om te volgen. De Horecabrigade illustreert duidelijk dat met de juiste steun en middelen, de horecasector niet alleen kan overleven, maar ook kan bloeien. De toekomst van de horecasector in Roeselare ziet er dankzij dit initiatief zonniger uit dan ooit tevoren. Het belooft een bruisende zomer te worden vol met bekwame, enthousiaste horecamedewerkers die klaar staan om klanten te bedienen en de reputatie van Roeselare als horeca hotspot verder te versterken.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )