Roeselare laat cultuur herleven tijdens de Rodenbachfeesten

De zomer in Roeselare bereikt zijn hoogtepunt met de terugkeer van de Rodenbachfeesten, het stedelijk festival dat kunst en cultuur viert. Van 16 tot 17 september toont de stad haar veelzijdigheid met optredens van zowel lokaal als internationaal talent.

Een muzikaal weekend in het hart van Roeselare

Op zaterdag 16 september vult muziek de lucht in Roeselare. Het evenement, genaamd ‘klank in de stad’, belooft een melange van harmonieën: van straatmuzikanten en fanfares tot de beste bands uit Roeselare. Voor de echte muziekliefhebber is een speciale muzikale vertelling door de beroemde componist Dirk Brossé in de Augustijnenkerk een niet te missen ervaring.

Enkele prominente namen uit de muziekwereld, zoals Frank Vander Linden en Glenn Claes, zullen de Grote Markt betreden, terwijl diverse winkels intieme concerten aanbieden.

Zondag staat in het teken van het circus

Zondag, getiteld ‘de kleine stooringe’, tovert de stad om tot een podium waar de magie van het circus centraal staat. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de presentatie van het Franse gezelschap Compagnie Paris Bénarès met hun indrukwekkende reuzendieren. Naast deze gigantische attracties kunnen bezoekers zich ook vergapen aan adembenemende acrobatiek.

Een botanisch avontuur: Hortus Florariensis

Een uniek botanisch wonder wacht de bezoekers op het parkeerterrein naast KOERS. Hier kunnen gasten zich onderdompelen in de wereld van ‘Hortus Florariensis’, genieten van verfrissende drankjes, deelnemen aan workshops en luisteren naar opbeurende muziek.

Een eerbetoon aan Albrecht Rodenbach

Het hele weekend worden bezoekers uitgenodigd om het culturele erfgoed van Roeselare te verkennen. Culturele bezienswaardigheden zoals het KOERS Museum en Galerie Blomme openen hun deuren. Ter herinnering aan de feesten kunnen bezoekers een bolhoedje als aandenken meenemen.

Het Rodenbachfestival, dat zijn oorsprong vindt in 1909, blijft een traditie in Roeselare. Het is een viering die generaties samenbrengt, geïnspireerd door dichter Albrecht Rodenbach, met als doel de stad artistiek tot leven te brengen.

Voor het volledige programma, bezoek rodenbachfeesten.be.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )