Revolutie in Spuikomlaan in Bredene: Veiligheid en comfort voor fietsers met nieuwe infrastructuur

De Spuikomlaan ondergaat een belangrijke transformatie om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren. Met een nieuwe fietssuggestiestrook en de implementatie van een zone 30, zet de gemeente een stap in de richting van een duurzamere en veiligere omgeving.

De grote investering in infrastructuur: In februari 2022 begon de gemeente met uitgebreide riolerings- en wegeniswerken in meerdere straten rond het sportcentrum. Met een totale investering van 1,7 miljoen EUR in de herontwikkeling van de wijk, is het project nu volledig voltooid. De focus lag op het vervangen van verouderde rioleringen en het verbeteren van de wegen.

Aanpak van verouderde infrastructuur

Schepen van openbare werken, Erwin Feys, benadrukt het belang van geduld en begrip voor onvoorziene omstandigheden bij projecten van deze omvang.

Trager en veiliger verkeer dankzij nieuwe maatregelen

De recent aangelegde fietssuggestiestroken en de implementatie van een zone 30 in de Spuikomlaan zijn bedoeld om de veiligheid voor fietsers te verhogen en het verkeer te vertragen. Deze maatregelen kwamen er na vraag van de bewoners en een gunstig advies van de verkeerscommissie. Burgemeester Steve Vandenberghe benadrukt dat deze suggestiestroken, ondanks hun gebrek aan juridisch statuut, de rijbaan optisch versmallen en de positie van de fietser aangeven.

Een veiliger stad voor iedereen

De nieuwe infrastructuur in de Spuikomlaan maakt deel uit van een grotere visie om de verkeerssituatie in de hele stad te verbeteren. Dit benadrukt het engagement van het gemeentebestuur om de veiligheid van de zwakke weggebruiker te waarborgen, vooral in gebieden met veel jonge fietsers. De inspanningen van de gemeente tonen aan dat er concrete stappen worden ondernomen om van de stad een veiliger en aangenamer plaats te maken voor iedereen.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *