Reeks incidenten zorgt voor onrust in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen hebben diverse incidenten waaronder verkeersongevallen, inbraken, rijden onder invloed, en een woningbrand geleid tot verhoogde activiteit van de politiediensten. Deze gebeurtenissen benadrukken het belang van voortdurende waakzaamheid en preventieve maatregelen in de regio.

Datum: 20 november 2023

Een opeenvolging van incidenten in verschillende gemeenten van West-Vlaanderen heeft de afgelopen dagen voor veel onrust gezorgd. Van verkeersongevallen tot diefstallen en een brand, de lokale politiediensten hebben hun handen vol gehad met het beheren van deze situaties. Hieronder volgt een overzicht van de meest opvallende gebeurtenissen.

Verkeersincidenten en nalatigheden

  1. Aanrijding in Torhout: Op 17 november om 15.39 uur werd een geparkeerde personenwagen in de Wijnendalestraat in Torhout aangereden door een onbekend voertuig dat vervolgens de vlucht nam.
  2. Slapend achter het stuur in Oudenburg: Een 18-jarige man uit Izegem veroorzaakte op 19 november om 01.45 uur een frontale aanrijding langs de Keiweg in Oudenburg. Hij viel in slaap achter het stuur, week van zijn rijvak af en botste tegen een bestelwagen. De jongeman werd lichtgewond naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende gebracht.
  3. Alcoholinvloed in Ichtegem: Een 58-jarige man uit Ichtegem verloor op 19 november om 03.38 uur de controle over zijn voertuig in de Westkerkestraat en botste tegen een verkeersbord. Hij was onder invloed van alcohol en kreeg een rijverbod van 15 dagen.

Toename in inbraken

  1. Poging tot inbraak in Jabbeke: Op 17 november rond 21.00 uur probeerden onbekenden in te breken in een huis in de Merelstraat in Jabbeke. Ze probeerden eerst een raam open te pramen, waarna ze het raam insloegen. Er werd niets gestolen en het labo voerde sporenonderzoek uit.
  2. Diefstal in Jabbeke en Torhout: In de Kievietstraat in Jabbeke vond op 19 november rond 18.55 uur een inbraak plaats waarbij juwelen en geld werden gestolen. In Torhout werd op 19 november om 10.58 uur werkmateriaal gestolen uit een tuinhuis in de Smissestraat.

Rijden onder invloed en onverzekerde voertuigen

  1. Controle in Jabbeke: Op 20 november om 02.27 uur werd een 28-jarige vrouw uit Brugge gecontroleerd op de Gistelsteenweg in Jabbeke. Zij reed onder invloed van zowel alcohol als verdovende middelen, had haar rijbewijs niet bij zich, en haar auto was niet verzekerd.

Brand met grote gevolgen

  1. Woningbrand in Torhout: Een ernstige brand deed zich voor op 20 november om 01.03 uur in de Kasteelstraat in Torhout. Een elektriciteitskabel raakte oververhit, wat leidde tot een brand en waterschade door een gebarsten waterleiding. Drie bewoners, waaronder een 78-jarige man, een 83-jarige vrouw, en een 44-jarige man, werden voor nazicht overgebracht naar het ziekenhuis. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Deze reeks incidenten toont de veelzijdigheid van de uitdagingen waarmee de politiediensten in West-Vlaanderen geconfronteerd worden. Van routinecontroles tot noodsituaties, hun rol is cruciaal in het handhaven van de veiligheid en orde in de regio.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be