Rebecca Kints: van onderwijs naar inspiratiebron door de pen

Rebecca Kints, ooit leerkracht, vond na haar diagnose van MS een nieuwe roeping in het schrijven van kinderboeken. Haar nieuwste boek, ‘Aradia, godin der heksen – Friedl’, is een avontuurlijk verhaal dat jonge lezers meeneemt naar een magische wereld. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar MS-Liga Vlaanderen, ter ondersteuning van anderen met MS.

Een nieuwe roeping na een onverwachte wending

In 2013 stond Rebecca Kints voor een ingrijpende verandering in haar leven. Na jaren van toewijding in het onderwijs, dwong Multiple Sclerose (MS) haar om haar geliefde beroep vaarwel te zeggen. Deze moeilijke periode markeerde echter het begin van een onverwachte en inspirerende reis.

De kracht van verhalen

Rebecca’s diagnose in 2008 was een keerpunt. Ze werd geconfronteerd met de harde realiteit van MS, een ziekte die haar leven ingrijpend veranderde. Maar in plaats van zich over te geven aan de omstandigheden, vond Rebecca een nieuwe passie: het schrijven van kinderboeken. Haar recente werk, ‘Aradia, godin der heksen – Friedl’, is een getuigenis van haar veerkracht en creativiteit.

Creativiteit als toevluchtsoord

Het schrijven opende voor Rebecca een wereld waarin de beperkingen van haar ziekte niet bestonden. “In mijn verhalen kan ik alles doen wat in het echte leven niet meer mogelijk is,” zegt ze. Haar boeken zijn niet alleen een uitlaatklep voor haar creativiteit, maar bieden ook troost en afleiding aan kinderen en kleinkinderen van mensen met MS.

Een bijdrage aan de gemeenschap

Rebecca’s inzet gaat verder dan het schrijven alleen. Een deel van de opbrengst van haar boeken gaat naar MS-Liga Vlaanderen, een organisatie die haar steun en informatie bood na haar diagnose. Met deze bijdrage wil ze ervoor zorgen dat anderen met MS dezelfde ondersteuning ontvangen.

Aradia, godin der heksen – Friedl: een magische wereld

Het boek, gericht op jonge lezers van 10 tot 12 jaar, neemt de lezer mee naar een wereld vol magie en avontuur. Het verhaal van Friedl, die plotseling ontdekt dat ze magische krachten bezit, is een spannende reis vol mysterie en ontdekkingen.

Een literair meesterwerk voor een goed doel

‘Aradia, godin der heksen – Friedl’ is niet alleen een boeiend verhaal, maar ook een middel om bewustzijn en steun te genereren voor MS. Het boek is verkrijgbaar via de website van MS-Liga Vlaanderen, waarbij elke aankoop bijdraagt aan de strijd tegen MS.

Het boek is te koop via de website van MS-Liga Vlaanderen: www.ms-vlaanderen.be/news/rebecca-kints-schenkt-opbrengst-boek-aan-ms-liga-vlaanderen

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be