Raversijde ontwaakt: een monumentale dag nadert

Op 10 september 2023 vestigt Open Monumentendag de aandacht op Raversijde, een plek waar natuur en cultuur harmonieus samenkomen. De pers wordt uitgenodigd voor een speciaal evenement op 21 augustus om 9.30 uur bij het uitkijkplatform op Batterij Antwerpen.

21 augustus 2023, 9.30 uur Uitkijkplatform, Batterij Antwerpen, Raversijde

Natuur en cultuur versmelten in Raversijde

Op de rand van zomer en herfst, wanneer de lucht nog mild is en de dagen langer lijken te duren, trekt Oostende weer naar buiten. Elk jaar kiest de Stad Oostende een nieuwe locatie om Open Monumentendag te vieren. Na het verkennen van de charmes van Stene en Zandvoorde, is het nu tijd voor Raversijde om in de schijnwerpers te staan.

Dit pittoreske kustdorp, gekenmerkt door zijn majestueuze duinen, zacht kabbelende zee en historische militaire sporen, is meer dan enkel een natuurlijke schoonheid. Hier, in het samenspel van natuur en cultuur, vinden verhalen uit het verleden en het heden elkaar.

Een uitnodiging voor de waakzamen

Terwijl de zee haar lied zingt en de wind verhalen van vervlogen tijden fluistert, nodigen wij de pers uit voor een speciaal moment. Op 21 augustus om 9.30 uur, vanaf het uitkijkplatform op Batterij Antwerpen, zullen de eerste tekenen van wat Open Monumentendag in Raversijde zal brengen, worden onthuld.

Maar een kleine herinnering voor degenen die dit moment met ons willen delen: de Duinenstraat biedt slechts beperkte toegang voor auto’s. De beste benadering is via het kruispunt van de Duinenstraat en de Westlaan.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be