Ramela Sumaj (24), Miss België-kandidaat, Eert Haar Overleden Broer met Glinsterende Moed en Ongebroken Veerkracht

Diep in het hart van het idyllische Bredene, verrijst een fascinerende parel uit de golven van verdriet en worsteling, Ramela Sumaj (24), die de hemelen bestormt op weg naar de kroon van Miss België. Met een hart, zo zwaar als lood door een tragisch verlies, maar zo vastberaden als de robuuste eiken van haar geboorteland, draagt ze de laatste wens van haar broer als een kostbare schat.

Veerkracht en Schittering: Een Kroon Van Hoop Ondanks Verlies

Haar herinneringen zijn bezaaid met de woorden van haar broer, die als hemelse melodieën in haar oren weerklinken, “Een kroontje op je hoofd, daar schitter je mee”. Deze woorden, getint met zowel melancholie als hoop, fonkelen in haar ogen, schitteren als de eerste lichtstralen van een prille ochtend.

Verloren maar Nooit Vergeten

Bijna een jaar geleden nam Ramela’s wereld een duizelingwekkende draai toen haar broer, Mario, tragisch om het leven kwam. Zijn stem, voorgoed verstomd door een kogel, klinkt nog steeds luid en duidelijk in haar hart. Ramela, geteisterd door het verlies, koestert een diepe wens: haar broers naam voorgoed in de annalen van de tijd te graveren, anderen te inspireren en te troosten met haar verhaal. Haar hoop op een leven na de dood maakt haar overtuiging sterk, haar broer, een wakende engel, zweeft boven haar, een stille bewaker in haar tijden van verdriet.

Tussen Donkere Wolken en Gouden Zonnestralen

Hoewel het onderzoek nog loopt, kiest Ramela ervoor zich te richten op de mooie momenten die ze met haar broer heeft gedeeld. Herinneringen, zo zoet als gezamenlijk genoten ijsjes, en zo warm als de keren dat Mario haar haar vlocht, schijnen als lichtbakens door de grijze mist van haar verdriet. Ramela’s veerkracht komt hier naar voren, haar beslissing om haar studie orthopedagogie voort te zetten, geïnspireerd door het verdriet en de tragedie, toont haar ongeëvenaarde kracht.

Schitteren Ondanks de Druk

In de aanloop naar de Miss België-verkiezingen, draagt Ramela een inspirerend verhaal met zich mee, gevormd door kracht, doorzettingsvermogen en de ongebroken wil om ondanks alles te blijven schitteren. Net als een diamant, die zijn ware schoonheid onthult onder druk, straalt Ramela met een schittering die niet te ontkennen valt. Haar deelname aan de Miss België-verkiezingen is een stralende ode aan haar broer, een getuigenis van haar ongebroken geest, en een levende herinnering dat veerkracht het krachtigste wapen is tegen de stormen van het leven.In de nasleep van haar verlies, klaar om te schitteren als een diamant onder de intense spotlights van de Miss België-verkiezingen, blijft Ramela een hoopvolle belofte van veerkracht en schoonheid, een levend bewijs dat uit de as van verdriet, een feniks kan herrijzen.

Steun Ramela Sumaj op haar reis naar de kroon door “mwv14” te sms’en naar 6665. Bezoek voor meer informatie www.missbelgium.be.

( Tekst Andy Vermaut  www.westnieuws.be en foto’s Miss Belgium Organisatie Darline Devos Crew, Guy Dhooghe )