PZ Westkust introduceert geavanceerd droneteam-voertuig

PZ Westkust verrijkt hun operationele mogelijkheden met een geavanceerd, op maat gemaakt voertuig voor hun droneteam, uitgerust met de nieuwste technologieën. Dit markeert een significante stap in de richting van technologische innovatie en verhoogde veiligheid in de regio.

20/11/2023 – Westkust, België

Innovatieve stap in politietechnologie

De Politiezone Westkust heeft een belangrijke technologische vooruitgang geboekt met de lancering van een nieuw, hoogtechnologisch voertuig. Dit voertuig, gefinancierd door UK Borderforce en onlangs ontvangen door het politiecollege, waaronder Marc Vanden Bussche en de burgemeesters Bram Degrieck van De Panne en Geert Vanden Broucke, zal ingezet worden door het gespecialiseerde droneteam van de politiezone.

Aangepast aan operationele behoeften

Het voertuig is op maat gemaakt om aan de specifieke eisen van de PZ Westkust te voldoen. Het kan worden getransformeerd tot een mobiel commandocentrum, wat cruciaal is voor snelle en effectieve respons in diverse situaties. Een geïntegreerd scherm stelt het team in staat om live beelden te streamen en te delen met samenwerkende partners. De kofferruimte is specifiek ontworpen voor het dragen van drones en de wagen is verder uitgerust met speciale belichting, Starlink en een 5G-router.

Versterking van veiligheid en handhaving

De toevoeging van dit voertuig aan de vloot van PZ Westkust is een duidelijke indicatie van het belang dat de politiezone hecht aan innovatie en kwaliteitsmateriaal. Dit nieuwe voertuig verbetert niet alleen de operationele capaciteiten van het droneteam, maar versterkt ook de algehele veiligheid en beveiliging in de regio.

Toewijding aan het moderne politiewerk

Deze ontwikkeling illustreert de inzet van PZ Westkust voor geavanceerde politie-interventies en handhaving. Het benadrukt hun streven naar voortdurende verbetering van veiligheidsmaatregelen en dienstverlening aan de gemeenschap.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be – Foto’s FB Politiezone Westkust