Provincie zoekt klas voor internationale uitwisselingsweek rond Atlantikwall

 

De Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met verschillende partners ‘Off the Wall’, een internationale uitwisselingsweek waarin jongeren werken rond identiteit, migratie, vervreemding en het bouwen van muren en grenzen.

Daarvoor is ze op zoek naar een groep leerlingen uit het tweede of derde middelbaar die samen met andere Europese leerlingen wil deelnemen aan dit project.

De jongeren zullen van maandag 5 tot zondag 11 november verblijven in Oostende. In de Atlantikwall oorlogssites van provinciedomein Raversyde (Oostende) en Vloethemveld (Zedelgem) gaan ze op stap met kunstenaars en historici. Aan de hand van artistieke workshops, verhalen, getuigenissen en een theatervoorstelling duiken ze in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en maken ze de brug met de actualiteit. Het uitgangspunt is de tentoonstelling Un|Settled in provinciedomein Raversyde.

Hoe deelnemen
Klasgroepen kunnen deelnemen door hun motivatiebrief vóór zondag 30 september door te mailen naar info@raversyde.be.
Alle info over ‘Off the Wall’ en hoe deelnemen is op de website www.raversyde.be terug te vinden.

De winnende groep wordt bekendgemaakt op vrijdag 5 oktober.

Samenwerking met verschillende partners
‘Off the Wall’ is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), KAAP, Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall (NL) en La Fabrique de Patrimoines en Normandie (FR).

Het initiatief kadert in het Europees Creative Europe-project ‘Atlantikwall Europe’ dat ernaar streeft om musea, herdenkingsplaatsen en andere Atlantikwall sites te linken aan elkaar.

[ www.raversyde.be ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *