Provincie West-Vlaanderen verdeelt 150.600 euro aan subsidies over zes innovatieve onderwijsprojecten

Steun voor vooruitstrevende initiatieven in het West-Vlaamse onderwijslandschap

De Provincie West-Vlaanderen heeft in juni 2023 besloten om in totaal 150.600,00 euro aan subsidies toe te kennen aan zes baanbrekende onderwijsprojecten in de regio. Deze ondersteuning is gebaseerd op de subsidiereglementen voor flankerend onderwijs en werd bevestigd door de deputatie na een positief advies van de commissie.

Overzicht van de projecten

De volgende zes projecten ontvangen financiële steun van de provincie:

  1. KTA Brugge – Esports in education: We’re in for the better game – 25.000,00 euro
  2. Hogeschool Vives Zuid – AI-Powered STEM – 25.000,00 euro
  3. Eekhout Academy vzw – Verwelkomend schoolklimaat – 23.100,00 euro
  4. Inagro vzw – Met de klas de boer op: STEM op de boerderij – 25.000,00 euro
  5. MIA Brugge – “KIC [‘Kiek’]: Klas-Individu-Crisis” – 25.000,00 euro
  6. CVO MIRAS – Integreren van innovatieve leertechnologieën (ILT) binnen de opleiding woningcontroleur – 27.500,00 euro

Volgende indienronde en mogelijkheden

Jaarlijks zijn er twee oproepen voor projectindiening, met deadlines op 15 april en 15 oktober. De prioritaire thema’s die vermeld staan op de website blijven geldig voor de komende oproepen. Scholen, feitelijke verenigingen, vzw’s, openbare instellingen of lokale besturen uit West-Vlaanderen, evenals organisaties buiten West-Vlaanderen met een partnerschap in West-Vlaanderen, kunnen in aanmerking komen als projectindiener.

Geïnteresseerde projectindieners kunnen tevens deelnemen aan een voorbereidende fase om tips te ontvangen voor het versterken van hun project en/of om partners te vinden. Aanmelden voor de volgende voorbereidende fase is mogelijk tot 15 maart. Alle informatie is verkrijgbaar via onderwijs@west-vlaanderen.be of via de website.

Dankzij deze subsidietoekenningen kunnen deze zes innovatieve onderwijsprojecten in West-Vlaanderen hun ambitieuze plannen verder realiseren en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het onderwijslandschap in de regio.

Met deze investering in vooruitstrevende educatieve initiatieven laat de Provincie West-Vlaanderen zien dat ze het belang van vernieuwing en verbetering in het onderwijs erkent en ondersteunt. Deze projecten zullen ongetwijfeld een positieve impact hebben op het onderwijs en de leerervaring van vele studenten in de regio.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )