Provincie voorziet extra gidsen in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) tot eind dit jaar

De Provincie West-Vlaanderen voorziet tot het eind van het jaar extra gidsen in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

De extra gidsen worden ingezet in de kijkhut en langs het belevingsparcours. Daar geven ze de bezoekers meer uitleg over de vogels in het natuurgebied en op de broedeilanden. Tijdens het weekend geven de gidsen ook tips aan de voederhut over hoe vogels best te voederen tijdens de winter.

Het Zwin Natuur Park is in november en december open van woensdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur. Tijdens de kerstvakantie is het park dagelijks open, behalve op dinsdag 25 december en dinsdag 1 januari.

Vogelrijke maanden
November en december zijn drukke maanden voor het Zwin. Veel vogels brengen er de winter door omdat ze er makkelijker aan voedsel raken en omdat hun broedgebieden in het noorden ’s winters bedekt raken door sneeuw en ijs.

Topvakantie achter de rug
De afgelopen herfstvakantie lokten de extra activiteiten in het Zwin Natuur Park tot 1.500 bezoekers per dag. Daardoor waren er dit jaar al meer bezoekers dan in heel 2017.

Praktisch

Openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur; de hele kerstvakantie open, uitgezonderd dinsdag 25 december en dinsdag 1 januari. Op maandag 24 en maandag 31 december is het Zwin Natuur Park uitzonderlijk open tot 15 i.p.v. 17 uur.
Extra gidsen:
 woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur; zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Toegangsprijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

[ www.zwin.be ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *