Provincie verdeelt gratis schaduwbomen aan landbouwers in 12 gemeenten

De Provincie gaat samen met de regionale landschappen en stadlandschappen in West-Vlaanderen gratis bomen uitdelen aan landbouwers in 12 gemeenten. De actie kadert in het project ‘bomen plannen, beheren, planten’ en is onderdeel van het Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO).

PDPO-project ‘bomen plannen, beheren, planten’
De Provincie, de regionale landschappen en stadlandschappen van West-Vlaanderen zijn betrokken in het PDPO-project ‘bomen plannen, beheren, planten’. Dit project ondersteunt 12 West-Vlaamse lokale besturen (Anzegem, Beernem, Koekelare, Kortemark, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Tielt, Torhout, Vleteren, Wielsbeke & Zwevegem) rond het omgaan met bomen op hun grondgebied. Dat moet leiden tot een beter overzicht, een beter beheer en tot het aanplanten van nieuwe bomen. Europa, Vlaanderen en de Provincie subsidiëren het project. 

Gratis bomen
Onder de slogan ‘staat de airkoe in jouw weide aan?’, willen de partners met een mini-campagne landbouwers uitnodigen om een boom op hun weide te overwegen. Op die manier verhogen we het dierenwelzijn en verfraaien we het landschap. Ook mooi meegenomen: bomen in de weide zijn een opsteker voor de natuur en de biodiversiteit In een eerste fase worden er 500 bomen gratis aangeboden, inclusief plantwerk.

Niet enkel landbouwers hebben een nuttige en mooie plek voor méér bomen.  Het project richt zich, straks in het najaar, in dezelfde gemeenten ook nog tot tuineigenaars met infosessies rond klimaatbomen in particuliere tuinen.  Ook daaraan zal een bedeling van bomen gekoppeld worden. 

Alle landbouwers uit de 12 gemeenten krijgen de komende week een flyer en bestelformulier in de bus. Het aanbod bekijken en bestellen kan ook online via www.west-vlaanderen.be/airkoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *