Provincie organiseert nieuwe cursus Zeeanimator in Koksijde

 

In oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met het Natuureducatief centrum Duinenhuis, een driedaagse cursus ‘Zeeanimator’ in Koksijde.

Deelnemen kost 25 euro. De lesdagen vinden plaats op vrijdag 12, 19 en 26 oktober, telkens van 9.15 uur tot 16.15 uur.

Om de cursus te volgen, is er geen specifieke voorkennis nodig. Meer info over hoe in te schrijven en het gedetailleerde programma zijn terug te vinden op de website www.west-vlaanderen.be/zeeanimator.

Cursus met nieuwe accenten
De cursus ‘Zeeanimator’ steekt in een nieuw jasje en werd verruimd met thema’s als ‘de gevaren van de zee’ en ‘de plastic soup’. Er komen ook nieuwe lesmethodieken aan bod via creatieve en interactieve sessies, zoals een les ‘zeeverhalen vertellen’.

Tijdens de lessen trekken de cursisten onder andere naar het strand en de duinen en leren ze kinderen uit het basisonderwijs de natuur aan zee ontdekken. De cursisten krijgen een basiscursus over aanspoelsels en organismen uit de zee. Daarnaast leren ze omgaan met een groep kinderen tijdens een natuuruitstap aan zee.

Doel cursus
Door deze vernieuwing is de cursus niet langer enkel gericht op de zeeklassen die deelnemen aan ‘De Week van de Zee’. Na afloop kunnen cursisten het hele jaar door tijdens hun vrije tijd ingezet worden als begeleider voor zeeklassen en groepen met kinderen. Ze krijgen ook de mogelijkheid om mee te lopen bij een kustorganisatie of in één van de kustbezoekerscentra om specifieke modules en wandelingen aan te leren.

Praktisch – Cursus Zeeanimator

Plaats: Natuureducatief centrum Duinenhuis, Bettystraat 7 in Koksijde
Data: vrijdag 12, 19 en 26 oktober, telkens van 9.15 uur tot 16.15 uur
Prijs: 25 euro (cursusmap, educatieve publicaties en koffie/thee inbegrepen)

Inschrijven kan tot en met zondag 7 oktober. Het inschrijvingsformulier en het programma zijn op de website terug te vinden.

[ www.west-vlaanderen.be/zeeanimator ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *