Poperinge: de herontdekking van een wandelpad

Een frisse wending

Diep in het hart van Vlaanderen verbergen de witrode strepen van de Grote Routepaden talloze avonturen en verhalen. Deze tekens, die her en der verspreid liggen, wijzen de weg voor zij die graag hun voetafdrukken achterlaten op ongebaande paden. Poperinge, dat al een essentiële schakel was in de GR5A-route, wordt nu verrijkt met een nieuw traject dat het groene karakter van onze streek nog meer benadrukt.

Toewijding van vrijwilligers

Dankzij de niet aflatende inspanningen van de vrijwilligers van Grote Routepaden is het hen opnieuw gelukt een traject te transformeren. Met het oog op het behoud van de schoonheid en authenticiteit van de route, werd het pad aangepast om nog meer ongerepte stukken natuur te doorkruisen.

De nieuwe weg

Eens lopend van Heuvelland naar Abele, heeft het traject een schilderachtige wending genomen, nu meanderend langs de Vleterbeek, het kloppend hart van Poperinge, en voortgaand langs de serene Poperingevaart. Het culmineert in een bochtige reis via de majestueuze Sint-Sixtusabdij en eindigt bij de IJzer. Deze veranderingen zijn al duidelijk gemarkeerd, dankzij het meticuleuze werk van de vrijwilligers.

Feestelijke inhuldiging

Op 7 september waait er een feestelijke wind door Poperinge. Het vernieuwde traject wordt met trots voorgesteld aan zowel lokale inwoners als bezoekers tijdens een speciale wandeldag. De prijs is symbolisch, en aan het einde van deze ontdekkingstocht wacht een warm gebaar van het stadsbestuur: een verfrissend drankje om de ervaring te bekronen.

Meer details over het evenement zijn te vinden op: www.groteroutepaden.be/nl/kalender/een-nieuw-traject-van-de-gr5a-rond-poperinge.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be