Pommelien Thijs kroont zich tot zomerhitkoningin met ‘Erop of eronder’

Pommelien Thijs wordt bekroond als de winnares van ‘Zomerhit 2023’ met haar hit ‘Erop of eronder’. Ze overtreft haar vorige prestaties en volgt Margriet Hermans op, de winnares van vorig jaar. Het evenement werd gepresenteerd door Bart Peeters en Gloria Monserez.

19-08-2023, 14:00, Blankenberge, België

Opgaan in zomerse klanken

Gisteravond was de spanning te snijden tijdens de climax van de “Zomerhit 2023”. De muzikale reis bracht de tien beste artiesten van dit jaar ten tonele, die stuk voor stuk hun zomerse klanken lieten horen. En terwijl de avond vorderde, brachten fans vanuit heel het land hun stem uit, met een oor naar die ene speciale melodie.

Ster aan de muzikale hemel

Pommelien Thijs, eerder bekend als de “Knokke Off”-actrice en recentelijk gevierd aan de zijde van Bazart tijdens Pukkelpop, heeft de harten van de natie wederom veroverd. Haar hit ‘Erop of eronder’ domineerde maar liefst vijf weken de Radio 2 Top 30. Deze overheersing werd slechts even doorbroken door de internationale sensatie Dua Lipa. Zo’n muzikale dominantie definieert zonder twijfel een echte zomerhit.

Van nipt gemis naar triomf

foto Luc Cassiman

Hoewel Pommelien vorig jaar net niet met de felbegeerde trofee naar huis ging, heeft ze dit jaar de fakkel overgenomen van Margriet Hermans. Hermans, na haar overwinning vorig jaar met ‘Lekker blijven hangen’, kende een ongekende bloei in haar carrière. Met al 150 optredens op haar naam in 2023, kijkt de zangeres uit naar een speciale eerbetoon op 23 november, ter gelegenheid van haar 35-jarige carrière. 2024 belooft een bijzonder jaar te worden, met een geplande theatertournee ‘Kwestie van DNA’ samen met dochter Celien.

Overdracht van erkenning

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld toen Bart Peeters en Gloria Monserez, het dynamische duo achter de nieuwe ‘Droomfabriek’, de prijs aan Pommelien uitreikten.

Een kijkje achter de coulissen

Terwijl de spotlights op het podium schenen, was er achter de schermen ook een levendige atmosfeer. De spanning en anticipatie vulden de lucht terwijl iedereen zich voorbereidde op het grote moment.

Een ode aan Vlaamse muziek

Een jaar na haar overwinning reflecteert Margriet Hermans op de evolutie van de Vlaamse muziek, die in het verleden vaak ondergewaardeerd werd, maar nu eindelijk de erkenning krijgt die het verdient.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be