Politie Westkust lanceert Buurtpreventie24

Politie Westkust lanceert vandaag de app Buurtpreventie24. Met deze app kunnen inwoners en handelaars in de politiezone elkaar waarschuwen voor verdachte situaties.

Maak je buurt veiliger

Buurtpreventie24 is een gratis app die je kunt downloaden op je smartphone. Zodra je de app hebt geregistreerd, kun je meldingen ontvangen van andere gebruikers. Deze meldingen kunnen gaan over alles wat je als verdacht beschouwt, zoals een vreemde die rondhangt in je straat, een auto die langzaam door je buurt rijdt of een inbraak in een nabijgelegen woning.

Meld verdachte situaties

Je kunt zelf ook meldingen maken via de app. Als je iets verdachts ziet, meld dit dan bij de politie via het nummer 101. Je kunt de melding ook direct in de app doen. Geef zoveel mogelijk details door, zoals een beschrijving van de persoon of het voertuig, de plaats en het tijdstip.

Samenwerken aan een veiligere buurt

Buurtpreventie24 is een initiatief van Politie Westkust. De politiezone wil met deze app inwoners en handelaars stimuleren om samen te werken aan een veiligere buurt. Door elkaar te waarschuwen, kunnen we verdachte situaties sneller signaleren en voorkomen.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de politiezone Westkust via het nummer 058 53 30 00 of via de website www.politie.be/westkust.

www.buurtpreventie24.be/support

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be