Politie Polder presenteert: Duistere geheimen van het web ontrafeld – Een avond die je digitale ogen opent!

De toename van cybercriminaliteit in onze moderne wereld vereist een proactieve aanpak. Politie Polder organiseert daarom een voorlichtingsavond om de inwoners van de gemeente te informeren en te wapenen tegen deze dreiging. Deze avond vindt plaats op 13 september, en biedt zowel diepgaande informatie over de aard van internetcriminaliteit als praktische tips om jezelf te beschermen.

Het digitale landschap: een speelveld van schaduwen

In een tijdperk waar het leven grotendeels online wordt geleefd, neemt ook het gevaar van cybercriminaliteit schrikbarend toe. Veel inwoners van onze gemeente worden, soms zonder het zelf te beseffen, geconfronteerd met de ondoorzichtige praktijken van cybercriminelen. Of het nu gaat om aanzienlijke financiële schade of de verborgen littekens van psychologische trauma’s, de gevolgen zijn te vaak vernietigend.

Bewust van deze verontrustende trend heeft Politie Polder besloten de handen uit de mouwen te steken en de inwoners van de gemeente te wapenen met kennis en inzicht.

Grenzeloze gevaren in een digitale wereld

Internetcriminaliteit kent geen grenzen. Dag of nacht, lokaal of internationaal; de cybercrimineel discrimineert niet. Zowel individuele burgers als grotere organisaties, waaronder ziekenhuizen en overheidsinstanties, kunnen op elk moment het doelwit worden. En terwijl deze criminelen zich in de schaduw verbergen, worden de gevolgen van hun daden steeds tastbaarder: bedrijven die tijdelijk hun deuren moeten sluiten, overheidsdiensten die wekenlang worden lamgelegd.

Het opsporen van deze onzichtbare daders is als het zoeken naar een speld in een digitale hooiberg, maar de inzet is hoog, en daarom is de Politie Polder vastberaden.

Kennis als het ultieme wapen

Om deze complexe en steeds veranderende dreiging effectief het hoofd te bieden, zijn educatie en bewustwording van cruciaal belang. Met de steun van het gemeentebestuur biedt Politie Polder op 13 september om 19 uur in CC De Balluchon een avond vol informatie, bedoeld voor iedereen, van de digitale leek tot de tech-savvy expert.

Navigeren door de schaduwrijke wateren van het web

De avond is gevuld met essentiële onderwerpen:

  • Een diepgaande kennismaking met de activiteiten en doelstellingen van politiezone Polder
  • Actuele cijfers die de verontrustende groei van internetcriminaliteit blootleggen
  • Een ontmaskering van de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit, van subtiele phishing-aanvallen tot agressieve ransomware-aanvallen
  • Praktische begeleiding, inclusief cruciale tips voor het versterken van persoonlijke en professionele digitale veiligheid
  • Inzicht in de strategieën en technieken van de politie bij het aanpakken van deze uitdagingen
  • Aanbevolen bronnen voor aanvullende ondersteuning en leren

Hoe deelnemen?

Gratis en voor alle leeftijden

In de strijd tegen cybercriminaliteit is sensibilisering van onschatbare waarde. De infoavond wordt gratis aangeboden met steun van het gemeentebestuur op woensdag 13 september om 19 uur in CC De Balluchon (Moerestraat 19). Iedereen is welkom ongeacht het niveau van computerkennis. Vooraf inschrijven is niet nodig, noteer het in je agenda 13/09/2023.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be