PKP DWNTWN moet optredens op zondag 6 augustus 2023 annuleren wegens extreme weersvoorspelling.

Het was een dag als geen ander, een dag waarop de hemel zich opende en zijn tranen liet vallen op de aarde. De stad Hasselt, die zich had voorbereid op een feest van muziek en cultuur, stond op het punt een bittere pil te slikken. PKP DWNTWN, de voorbode van het Pukkelpop muziekfestival, moest zijn zondagsprogramma annuleren. Een aankondiging die als een donderslag bij heldere hemel kwam, maar onvermijdelijk was gezien de omstandigheden.

Het Weer als Onverzettelijke Tegenstander

Eerder had de organisatie van het festival aangekondigd dat alle geplande buitenoptredens naar overdekte zalen zouden worden verplaatst, gezien het slechte weer dat in Limburg werd verwacht. Echter, voor de activiteiten van zondag bleek een dergelijke verhuizing onmogelijk. Op het programma stonden onder andere 3×3 basketbalwedstrijden, skateboardactiviteiten, klimactiviteiten en straatkunst, allemaal gepland op de Kolonel Dusartplein. Het lot had echter andere plannen en de organisatie van PKP DWNTWN zag zich genoodzaakt deze diverse festiviteiten te annuleren.

Een Toevluchtsoord in Overdekte Ruimtes

Ondanks de tegenslagen bleef de geest van het festival ongebroken. De concerten en activiteiten die voor zaterdag gepland stonden, zouden plaatsvinden in overdekte ruimtes. Het Quartier Bleu, de parkeergarages van Blauwe Boulevard en Delhaize, de Cambrinus en het Z33 kunstencentrum zouden dienen als toevluchtsoorden voor de muziek en de feestvreugde.

Een Oproep tot Waakzaamheid

Voor meer informatie en updates over de situatie, raadt de organisatie aan om de website uitinhasselt.be/pkpdwntwn te bezoeken. In deze tijden van onzekerheid is het belangrijk om waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be