Peter Roose en Guido Hoste zorgen voor de zon van verandering in Veurne: Wim en Melissa treden toe tot het managementteam

Het kloppend hart van Veurne’s administratie

In het levendige Veurne met aan het roer Peter Roose en Guido Hoste en co voert een discreet orkest de sonate van een vernieuwd dagelijkse bestuur. Aan het roer van deze sonate staat het Managementteam (MAT), die zich ontfermt over de harmonie binnen de beleidskaders. Deze zijn de stille dirigenten die, vanuit de coulissen, de ondersteunende medewerkers instrueren.

Afgelopen jaar kende de gemeenteraad een positieve wending. Met de toevoeging van de beleidsmedewerker Mens en de directeurs van Jeugdhulp Zonnewende en WZC Ter Linden aan het MAT, worden de melodieën rijker. Wim Meirlevede, afkomstig uit Ter Linden, en Melissa Caron, de beleidsmedewerker Mens, voegen zich nu bij dit selecte gezelschap.

Een man met ervaring: Wim Meirlevede

In mei verwelkomde Veurne Wim Meirlevede als de nieuwe directeur van woonzorgcentrum Ter Linden. Hij draagt nu de zorg voor het grootste orkest binnen de stad, waarin maar liefst een derde van het personeel harmonieën vormt. Zijn vorige podia kenden diverse rollen, variërend van klinisch verpleegkundige tot functies binnen gerenommeerde namen zoals UZ Leuven en AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. Ook buiten de gezondheidszorg, bij toneelstukken van Agfa-Gevaert en e-BO Enterprises, liet Wim zijn kunsten zien.

Melissa Caron: het menselijke gezicht van Veurne

De stad Veurne kan met trots verkondigen dat zij Melissa Caron bezitten als haar allereerste beleidsmedewerker Mens. Na jarenlang als maatschappelijk assistent te hebben gewerkt, kreeg zij in november 2022 de titel van waarnemend diensthoofd opgespeld. Met het herschikken van het stedelijk organogram, werd de roep voor een beleidsmedewerker Mens luider. Melissa beantwoordde die roep en waakt nu over de Sociale Dienst en de Dienst Burgerzaken.

Weerkaatsingen vanuit de directiekamer

De stad Veurne ziet met de toevoegingen van Wim, Melissa en Roel, een versterkte OCMW-poot binnen het managementteam. Deze ontwikkeling markeert een betekenisvolle stap na de integratie in 2019 van het OCMW en het stadsbestuur. Het uiteindelijke doel? Een stad van topkwaliteit, een thuishaven voor haar inwoners, en een trekpleister voor haar bezoekers.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be