Overal stemmen: DS Podcastfestival onthult het volledige programma

De tweede editie van DS Podcastfestival, op 10 en 11 november in Kursaal Oostende, brengt een breed scala aan nationale en internationale podcasts. Met genres variërend van misdaad tot cultuur en van sport tot persoonlijke verhalen, belooft het een onvergetelijk evenement te worden.

Een caleidoscoop van genres
In de schaduw van het Kursaal Oostende wordt de toon gezet voor de tweede editie van het DS Podcastfestival. Op 10 en 11 november zullen de zachte geluidsgolven van zowel nationale als internationale podcasts de luisteraars naar het epicentrum van de audiowereld voeren. Het festival, een gezamenlijk initiatief van De Standaard en Toerisme Oostende, heeft zich dit jaar wederom overtroffen door een rijke mix van genres aan te bieden.

Onder de banier van misdaad
De fascinatie voor misdaadpodcasts blijft onverminderd groeien in zowel België als Nederland. “De kunst van het verdwijnen” en “De volksjury” zijn slechts enkele van de topnamen in dit genre. Ze worden vergezeld door “De stemmen van assisen”, “Gerede twijfel” en “Lacroix. Ik was gangster”. Een speciale vermelding is hier op zijn plaats voor de diepgaande reflectie over de criminele activiteiten van de jaren ’80, waarbij Philippe Lacroix zelf zijn visie zal delen via een Zoom-sessie.

De wereld van sport en cultuur
De voetbalwereld krijgt ook een eigen podium. De populaire voetbalpodcasts MIDMID en Sjotcast slaan de handen ineen voor een speciale ‘vriendenmatch’, waarbij diverse voetballegendes hun opwachting maken. Cultuurliefhebbers kunnen zich verheugen op een speciale aflevering van “Seks verandert alles”, waarin Johan Terryn en relatietherapeut Rika Ponnet de dynamiek van liefde in films onder de loep nemen.

De kunst van het vertellen
Debatten en paneeldiscussies vormen ook een integraal onderdeel van het festival. Op de eerste dag zullen onderwerpen zoals het gebruik van muziek in podcasts en de opkomst van AI aan bod komen. Op de tweede dag worden persoonlijke verhalen en oorlogsverslaggeving in de schijnwerpers gezet.

Een eerbetoon aan meesterschap
Het festival heeft ook een speciale verrassing in petto voor AudioCollectief SCHIK. Dit team, bestaande uit Mirke Kist, Nele Eeckhout en Siona Houthuys, wordt in de bloemetjes gezet met een Oorkonde voor hun indrukwekkende carrière in de podcastwereld. Hun opmerkelijke bijdragen zoals “Bob”, “Roes”, “Laura H”, “El tarangu” en “Geen kleine man” hebben hun blijvende stempel gedrukt op het Nederlandstalige podcastlandschap.

Voor meer informatie over het volledige programma en ticketprijzen kunt u terecht op dspodcastfestival.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be