Oudenburg ontketent Canine Carnaval: Het ultieme Hondenparadijs in hartje stad onthuld!

Stel je voor, een sprankelende oase van vreugde, waar honden kunnen dartelen in de weelderige groene velden en de baasjes kunnen genieten van de open lucht en de vreugde van hun trouwe viervoeters. Welnu, die verbeelding is werkelijkheid geworden, want Oudenburg heeft zojuist de deuren geopend naar hun vierde spectaculaire hondenlosloopweide, een pareltje in het centrum van de stad! In de majestueuze wijk van de Grietlaan, naast het speelplein, heeft de stad een waar toevluchtsoord voor honden en hun geliefde baasjes gecreëerd. Als een majestueus park van vrijheid en blijdschap, biedt deze nieuwe hondenlosloopweide onze harige vrienden de kans om zich in alle vrijheid te bewegen, als vlinders die vrolijk fladderen in een zomerweide. Dit, volgens de enthousiaste Schepen van Dierenwelzijn, Gino Dumon (Vooruit), die deze ruimte presenteert als een stukje hondenhemel in de stad.

Als een fiere pionier van dierenwelzijn, verklaart Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) dat deze volledig afgesloten site een groene arena is waar honden en hun baasjes kunnen ravotten als ongebonden paarden op de uitgestrekte prairies. Met de opening van deze vierde weide, beweegt de stad zich gestaag naar haar nobele doel van vijf hondenlosloopstroken. De eerste twee zijn reeds geopend in 2020 in Plassendale en aan het domein de Hoge Dijken te Roksem, gevolgd door een derde bij het recyclagepark. De stad bereidt zich voor om volgend jaar een vijfde glorieuze hondenlosloopweide te onthullen in deelgemeente Ettelgem.

Met de woorden van Schepen Gino Dumon (Vooruit): “Oudenburg is een stad voor iedereen, ook voor dieren en in dit geval zeker voor honden en hun baasjes.” Deze weides zijn niet alleen een adembenemend paradijs voor onze geliefde viervoeters, maar er zijn ook maatregelen getroffen om ze schoon en veilig te houden. Met informatieve borden en speciale afvalbakken voor hondenpoep, roept de stad op tot verantwoordelijkheid en respect voor deze gedeelde ruimte. Een volledige omheining en toegangspoort waarborgen de veiligheid van de honden en hun eigenaars, waardoor dit groene heiligdom de ultieme speeltuin wordt voor zowel mens als hond. Dus, pak de leiband van je beste vriend en begeef je naar de opwindende nieuwe hondenlosloopweide in Oudenburg. Het is tijd om je harige vriend de vrijheid te geven die ze verdienen, in de hart van deze vooruitstrevende stad!

( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *