Optie klassieke dans vanaf september in de Kunstacademie Torhout

De Torhoutse Kunstacademie kreeg groen licht om vanaf september 2020 de optie klassieke dans in te richten in de 3de en 4de graad. Dit wil zeggen dat leerlingen die 12 jaar zijn vanaf nu de keuze kunnen maken: ofwel volledig kiezen voor hedendaagse dans ofwel voor de combinatie hedendaags en een grote portie klassieke dans.

In de Kunstacademie hanteren we de visie dat kinderen in de 1ste graad (vanaf 6 jaar) een verkennende opleiding krijgen waar het accent ligt om op een speelse manier in contact te komen met woord, dans, muziek of beeld.

Leerlingen dans krijgen in de 2de graad een opleiding op twee sporen: 1 uur klassiek en 1 uur jazz. Een brede opleiding waar de leerlingen gaandeweg voelen wat hen het meest interesseert.

Met deze nieuwe optie in de 3de graad is het plaatje nu compleet: leerlingen kunnen hun interesse in klassiek verder uitbouwen. Ze krijgen allen een basis hedendaags en naargelang hun interesse kiezen ze voor klassiek of extra hedendaags. Ook in de 4de graad is dit mogelijk.

Joost Cuvelier, schepen van onderwijs: “De klassieke stijl is bij uitstek de manier om je te vervolmaken, en vormt ongetwijfeld de basis voor verdere opleidingen. We zijn ervan overtuigd dat deze optie de kwaliteit van onze dansafdeling ten goede zal komen.”

Leg je eigen accent en kies wat jou het meest aantrekt: veel grondwerk in een hedendaagse stijl of sierlijke danspassen op balletschoenen in de klassieke stijl.

Interesse om te dansen? Jong en oud zijn welkom in onze Kunstacademie! Je bent alvast héél erg welkom! Inschrijvingen starten op dinsdag 2 juni.

Geleidelijke heropstart Kunstacademie

De Kunstacademie kreeg groen licht om zeer beperkt terug haar deuren te openen. Het lerarenkorps heeft hard gewerkt om via digitale wegen de leerlingen te blijven opvolgen en is nu in volle voorbereiding om gedeeltelijk op enkele locaties les te geven. Hierbij worden alle veiligheidsmaatregelen die worden opgelegd strikt in acht genomen zodat ouders en leerlingen met een gerust hart hun zoon of dochter naar de school kunnen laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *