Opsporing niet meer verzocht: geen duisternis meer over de Gentse Feesten

Gent, 21 juli 2023, 00.39 uur –

Een serene avond in de Onderstraat werd verstoord door een incident dat de veiligheid van de feestvierders en het imago van de Gentse Feesten in twijfel trekt.

Een precair voorval in het hart van de festiviteiten

In de late uren van de Gentse Feesten kwam het tot een heftige confrontatie tussen twee koppels. Een woordenwisseling, gevolgd door trek- en duwwerk, resulteerde in een tragische val. Een 36-jarige man raakte hierbij ernstig gewond en ligt sindsdien in kritieke toestand. Na hun daad, haastten de twee verdachten zich weg in de richting van de Belfortstraat.

De verdachten: gedetailleerde beschrijving

De eerste verdachte, een man van tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1m85 lang, is herkenbaar aan zijn korte donkere haren en een onmiskenbare Gentse tongval. Op die bewuste avond droeg hij een witte hoodie van het merk Champion, gecombineerd met een zwarte broek en wit-grijze sneakers.

Zijn gezelschap, een jongedame van circa 20 jaar, valt op door haar lichtbruine halflange haren die in een middenstreep vallen. Haar kleding bestond uit een lichtblauwe sweater, vergezeld van een zwarte schoudertas en witte sneakers van het merk Nike.

Ernst van hun handelingen

Ondertussen heeft het koppel zich zelf aangegeven bij de politie naar aanleiding van onze berichten in de media.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)