Oostendse sportclubs volgen opleiding motiverend coachen

Om de vaardigheden van de trainers te versterken, organiseert Stad Oostende de gratis opleiding ‘Coachen met de M-Factor’. In totaal nemen 45 jeugdtrainers van diverse Oostendse sportclubs deel.

Op zaterdag 26 maart is een eerste groep Oostendse jeugdtrainers gestart aan de gratis opleiding ‘Coachen met de M-Factor’. Hiermee wil Stad Oostende de vaardigheden van de trainers versterken zodat de intrinsieke motivatie van de jongeren wordt verhoogd. De M-Factor opleiding in Zwembad Brigitte Becue wordt in totaal door 45 jeugdtrainers gevolgd.

Bart Plasschaert, Schepen van Vrije Tijd: “Voor de jeugdtrainers in onze sportclubs is succesvol werken met jongeren en hun specifieke behoeften niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom zetten we in op wetenschappelijk onderbouwde opleidingen zoals Coachen met de M-Factor, waarbij kleine acties en veranderingen tot grote motivatie-effecten leiden. Jongeren die op een juiste manier geprikkeld worden hebben immers meer zin om te sporten en dat vertaalt zich automatisch naar betere prestaties, een beter welbevinden en een daling van het aantal drop-outs.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *