Oostende zal schitteren als “kerstparadijs”: nieuwe “kerstmarkt” met magische momenten…

Deze winter belooft Oostende een magische ervaring te bieden met de introductie van een nieuwe kerstmarkt op het Wapenplein en de voortzetting van Winter in het Park in het Leopoldpark. De stad transformeert in een waar winterparadijs, met een reeks evenementen en activiteiten die zowel de inwoners als bezoekers zullen bekoren. De verlichte sfeer en het brede scala aan activiteiten maken Oostende de ideale bestemming voor een onvergetelijke winterervaring.

Locatie: Oostende, België

Magische start van de winter in Oostende

Met de komst van een gloednieuwe kerstmarkt op het Wapenplein en het alom bekende “Winter in het Park” of is het “Kerst in het Park” in het Leopoldpark, transformeert Oostende eens te meer in de ultieme winterbestemming van Vlaanderen. De stad verwelkomt het winterseizoen met open armen en een spectaculair openingsfeest op 1 december, belovend een unieke ervaring te bieden aan zowel inwoners als bezoekers.

Een kerstmarkt met een twist

Het Wapenplein wordt het toneel van een nieuwe kerstmarkt. Hier komen drie sfeerzones samen, met een adembenemend uitzicht op omliggende horecazaken. Dit jaar kunnen bezoekers zich verwonderen aan het Huis van de Kerstman, een authentieke draaimolen, een majestueuze kerstboom, en de betoverende attractie Sapin Magique. Deze toevoeging legt een fascinerende verbinding tussen het handelscentrum en het Leopoldpark, en markeert de start van de opbouw op 20 november.

Betovering van kerst in het Leopoldpark

Het Leopoldpark wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige setting, met een twintigtal kerstchalets en een unieke drijvende schaatspiste. Naast de schaatsbaan bevindt zich een schaatsbar en een terras met een prachtig uitzicht op de activiteiten. Centraal in het park prijkt een Duitse meiboom met carrousselbar, een nieuwe toevoeging die rekening houdt met zowel het erfgoed als de beleving van de bezoekers.

Feestelijke hoogtepunten en openingsuren

De stad Oostende viert het winterseizoen in stijl. Van 1 december tot 7 januari zijn er tijdelijke horecazaken die tot laat in de avond geopend zijn, met op vrijdag en zaterdag verlengde openingstijden tot 23.00 uur. Tijdens het openingsweekend op 1 december zal er een DJ-set zijn onder de Lichttunnel, gevolgd door een lichtshow. Dit vormt de perfecte aanloop naar de feestdagen.

Toerisme en culturele impact

‘Winter in Oostende’ is niet alleen een feestelijke aangelegenheid, maar ook een belangrijke toeristische trekpleister. De uitbreiding van de kerstmarkt zorgt voor een toename in overnachtingen en een significante stijging in de inkomsten van lokale restaurants. Dit jaar is de spreiding over twee pleinen een strategische zet die zowel de lokale inwoners als bezoekers ten goede komt.

Spectaculaire afsluiting van het jaar

De eindejaarsperiode in Oostende wordt afgesloten met een spetterend nieuwjaarsfeest in Kursaal Oostende. NYE Deluxe belooft een onvergetelijke avond te worden met een indrukwekkende selectie van DJ’s en een non-stop dansfeest tot in de vroege uurtjes.

Contactinformatie Voor meer informatie over de evenementen en festiviteiten in Oostende, kunt u contact opnemen met Pieter Hens, Manager team Marketing & Events bij Toerisme Oostende vzw via pieter@visitoostende.be of +32 485 71 76 82, of met Margot Neyskens, Kabinetchef van Burgemeester Bart Tommelein via Margot.Neyskens@oostende.be of +32 476 85 15 32.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be